Zeven aanhoudingen voor reeks autokraken langs Zeeuwse kust

VIDEOAAGTEKERKE – De politie Zeeland heeft vanmiddag bij Aagtekerke zeven mensen aangehouden op verdenking van een reeks inbraken in auto’s en campers langs de Zeeuwse kust.

Agenten die onderzoek doen naar de inbraken zagen op de Brouwerijweg in Aagtekerke een camper met valse kentekenplaten rijden. Het voertuig werd aan de kant gezet toen deze een camping op wilde rijden. In de camper zaten acht mensen van wie vier minderjarigen, onder wie een baby.

Er zijn zeven aanhoudingen verricht, de baby werd aan een zorginstantie overgedragen. Geen van de verdachten kon zijn of haar identiteit aantonen. Om te achterhalen wie de arrestanten zijn, is de Vreemdelingenpolitie ingeschakeld.

Lees verder onder de foto.

Volledig scherm
De arrestanten zijn naar het politiebureau gebracht. © HV Zeeland

Zeker honderd inbraken

De politie laat weten dat de verdachten zijn aangehouden op verdenking van diefstal en heling en dat ze mogelijk iets te maken hebben met de vele inbraken van de afgelopen tijd in auto’s en campers langs de Zeeuwse kust. Volgens een woordvoerder gaat het al om zeker honderd inbraken. De buit bestond in veel gevallen uit goederen die zichtbaar in de voertuigen aanwezig waren.

De Brouwerijweg in Aagtekerke is tijdens de politieactie afgezet. Twee verdachten werden met een politieauto afgevoerd naar het bureau. De andere verdachten zijn in de camper blijven zitten die door agenten naar het politiebureau in Middelburg is gereden. Morgen wordt er onderzoek gedaan in de camper, die in beslag is genomen.

Volledig scherm
De verdachten werden betrapt in een camper met valse kentekenplaten. © HV Zeeland
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement