Volledig scherm
De 'stoofpeerexpress' van fruitbedrijf W. van Cadsand in Terneuzen. © W. van Cadsand

Zelf je fruit plukken bij Zeeuwse telers

VROUWENPOLDER - Je eigen fruit plukken en proeven middenin de boomgaard, dat kan in september en oktober bij ruim 35 fruittelers in heel Nederland. Ook Zeeuwse bedrijven doen mee aan de fruitplukmaand en stellen hun boomgaard open voor mensen die voor een bedrag van rond de euro per kilo een zakje nieuwe oogst appels en peren willen plukken. 

Soms zijn er ook activiteiten, zoals kennismaken met een imker, een speurtocht door de boomgaard, verschillende appel- perenrassen proeven, appelsap persen, of een uitleg door de teler. Ook zijn er winkeltjes met streekproducten, en koffiehoekjes of een terras. Kijk voor locaties, data, openingstijden en bijzonderheden op fruitigste.nl/plukdagen. De Fruitplukdagen zijn een initiatief van de telers van de Nederlandse Fruittelers Organisatie. In Zeeland doen mee:

14 september: Landwinkel De Fruitgaard, Bouwmansweg 1, Burgh-Haamstede (10-16: uur), stoofperen Gieser Wildeman en Saint Remy, handperen  Conference, Doyenné du Comice

7, 14, 21 en 28 september, 5, 12 en 19 oktober: Fruitteeltbedrijf en Landwinkel Schorre, Vroondijk 2, Vrouwenpolder  (9-16 uur).  Appels en peren.

14, 21 en 28 september Landwinkel Oude Stoof, Zuiddijk 6, Hengstdijk (10-16: uur) Elstar, Jonagold / Jonagored, Goudreinette, Golden Delicious en verschillende rassen hand- en stoofperen.

14 september: Fruitteeltbedrijf en Landwinkel Weststrate, Sandberglaan 10, Middelburg (9-16). Stoofperen,  Goudreinetten en Elstar. 

21, 28 september: Fruitbedrijf W. van Cadsand, boomgaard aan de Schepenlaan/Molenweg te Terneuzen (10:00-16:00 uur). Jonagored (appel), handperen Conference, Doyenné du Comice en stoofperen Gieser Wildeman en Saint Remy. Rondjes door de boomgaard met de ‘stoofpeerexpres’ (tractor). 

14, 21 september: Vereecken Fruit en Boerderijwinkel, Provincialeweg 6, 4581 RN Vogelwaarde (10:00-16:00 uur) 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement