Vrijdagavond 13 december is een man van zijn zeilboot gevallen ter hoogte van Brouwershaven. Hij werd gered door de KNRM.
Volledig scherm
PREMIUM
Vrijdagavond 13 december is een man van zijn zeilboot gevallen ter hoogte van Brouwershaven. Hij werd gered door de KNRM. © AS Media

Zeiler dankzij smartwatch uit ijskoud Grevelingenmeer gered

BROUWERSHAVEN - Als een spookschip in de nacht dobbert een zeilboot op vrijdag de 13de stuurloos rond op het Grevelingenmeer. De eenzame zeiler uit Zierikzee is eerder die avond overboord geslagen na een klap van de giek en in het ijskoude water beland. Er is niemand op het water, niemand om alarm te slaan. Dankzij zijn smartwatch ontsnapt hij uit een levensbedreigende situatie.

  1. Een zesje voor Mark Rutte: ‘Weinig inspirerende oproep’
    PREMIUM

    Een zesje voor Mark Rutte: ‘Weinig inspireren­de oproep’

    Zie het maar als een laatste waarschuwing. Nederland gaat weer in een lockdown als we niet allemaal ons best doen om een nieuwe grote uitbraak van corona te voorkomen. Rutte hamert terecht op de eigen verantwoordelijkheid van mensen. Alle jongeren moeten ook meedoen. Hij speculeert op de werkelijkheidszin van het grote publiek. Nu we het aantal besmettingen beangstigend snel zien stijgen, zullen we toch wel begrijpen dat we de coronaregels moeten blijven respecteren?