André Vink van wijngaard En Passant bekijkt een tros witte druiven van het ras Souvignier Gris.
Volledig scherm
PREMIUM
André Vink van wijngaard En Passant bekijkt een tros witte druiven van het ras Souvignier Gris. © Marcelle Davidse

Zeeuwse wijnboeren duimen voor droog en zonnig najaar: ‘Het seizoen is te koud en te nat’

EEDE - Vorst en overstromingen zijn de Zeeuwse wijnboeren nagenoeg bespaard gebleven. Toch is er schade. Door de schimmel ‘valse meeldauw’ is Ronald Blomme van De Biezenhof in Eede de helft van zijn druivenoogst verloren. ,,Wat ik nu nodig heb, is een warm en droog naseizoen, want 2021 is tot nu toe te koud en te nat.”

 1. PvdA en GroenLinks trekken weer aan de bel: ‘Schouwen mag niet werkloos toezien bij mensonterende situatie in Ter Apel’
  PREMIUM

  PvdA en GroenLinks trekken weer aan de bel: ‘Schouwen mag niet werkloos toezien bij mensonte­ren­de situatie in Ter Apel’

  ZIERIKZEE - ,,De afgelopen nacht hebben weer mensen noodgedwongen op stoelen moeten slapen in Ter Apel”, schets fractievoorzitter Corina van der Vliet (PvdA) nog maar eens de ernst in het aanmeldcentrum voor asielzoekers. ,,Als de situatie zó nijpend wordt dat het leidt tot mensonterende omstandigheden, moet Schouwen-Duiveland gewoon ook z’n aandeel nemen in de opvang.”
 2. Leo Vroegop knokt voor het goede doel in naam van zijn overleden broer: ‘Soms komt het weer even hard binnen’
  PREMIUM
  PORTRET | met video

  Leo Vroegop knokt voor het goede doel in naam van zijn overleden broer: ‘Soms komt het weer even hard binnen’

  SINT-ANNALAND - Het overlijden van zijn 27-jarige broer Siem was één van de dieptepunten in zijn leven. Maar samen met een groep dorpsgenoten zorgde Leo Vroegop ervoor dat er toch iets moois voortkwam uit deze verdrietige gebeurtenis. Schijnbaar onvermoeibaar is de inwoner van Sint-Annaland nu al vijftien jaar het gezicht van de Vrienden van Siem. ,,Soms komt het weer even hard binnen.”
 1. Podcast de PZC deze week: waar zijn de wilde veulentjes van de Vroongronden? We gaan op kraamvisite!
  Podcast

  Podcast de PZC deze week: waar zijn de wilde veulentjes van de Vroongron­den? We gaan op kraamvisi­te!

  Een Exmoorpony is groot, niet zo aaibaar en een fantastische grasmaaier bovendien. Allemaal redenen voor boswachter Alex de Visser om zijn kudde wilde Exmoors op natuurgebied de Vroongronden te koesteren. En nu is het kraamtijd. Achter elkaar werden maar liefst 9 veulentjes geboren. Verslaggever Esme Soesman en Noortje de Kroo gaan samen met de boswachter op kraamvisite. Hoe dat ging? Luister mee in de nieuwste aflevering van de PZC deze week. Ondertussen hoor je waarom een haas bij een koe hoort en een paard bij een konijn. En waarom heeft de veldleeuwerik het zo naar zijn zin bij deze kudde pony's? Je hoort het in de podcast!