Volledig scherm
Beaudil Elzenga. © Lex de Meester

Zeeuwse voorstelling over zangeres Janis Joplin

MIDDELBURG - Theaterproductiehuis Zeelandia presenteert begin volgend jaar een muzikale voorstelling over de Amerikaanse zangeres Janis Joplin (1943-1970). De première is op 19 februari in De Spot in Middelburg.

Het stuk heet kortweg JANIS en wordt omschreven als ‘een intieme muziektheatervoorstelling over de zoektocht naar erkenning, het vluchten in verslaving en het leven van bed naar bed’. Joplin overleed, na een tumultueus leven vol drugs, drank, blues, seks en geweld, op 27-jarige leeftijd aan een overdosis.

Precies 50 jaar later brengt actrice en zangeres Beaudil Elzenga (27) samen met twee muzikanten een ode in woord en muziek aan Joplin. Elzenga groeide op in Middelburg. Bij het grote publiek is ze bekend door haar recente rol van Loes de Haan in de serie Goede Tijden, Slechte Tijden. Met JANIS, haar eerste eigen muziektheatervoorstelling, keert ze terug naar het Zeeuwse.

Tot eind april reist de voorstelling door Zeeland. Er zijn ook opvoeringen in Den Haag, Middelharnis, Turnhout en Diemen. De kaartverkoop is inmiddels begonnen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement