Het Scheldemond College in Vlissingen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Scheldemond College in Vlissingen. © Ruben Oreel

Zeeuwse scholen vrezen ontslagen door bezuinigingen: ‘Dit is de zoveelste klap’

VLISSINGEN - Het voortgezet onderwijs in Zeeland dreigt fors te moeten inleveren. Daardoor lijken ontslagen onvermijdelijk en komt de kwaliteit van het onderwijs verder onder druk te staan. Grootste slachtoffer is het Scheldemond College in Vlissingen, dat het met vier ton per jaar minder moet doen.

  1. Met het eten van hart, lever en schapenvet betuigen Veerse smulpapen hun liefde voor Schotland en dichter Robert Burns
    PREMIUM

    Met het eten van hart, lever en schapenvet betuigen Veerse smulpapen hun liefde voor Schotland en dichter Robert Burns

    Jaap kookte een Schotse (avond)maaltijd voor mensen die, op initiatief van de Stichting Veere-Schotland, wel in zijn voor een Burns Supper. Rond de geboortedag van Robert Burns (25 januari) worden diners gehouden om leven en werk van de Schotse dichter des vaderlands te gedenken. En wat kan je dan beter op het menu zetten dan haggis, dat mede tot hét Schotse gerecht uitgroeide door Burns’ lofdicht ‘To a haggis’. Orgaanvlees laat veel kaaskoppen gruwelen, maar de meeste deelnemers aan het Burns Supper in het tot eethuis gepromoveerde kerkgebouw De Korenmaat smulden van de kruidige spijs.