Frans Naerebout school in Vlissingen.
Volledig scherm
PREMIUM
Frans Naerebout school in Vlissingen. © Dirk Jan Gjeltema

Zeeuwse scholen beraden zich op invulling resterend schooljaar

VLISSINGEN - De scholen blijven voorlopig dicht tot en met 28 april. Het Zeeuwse onderwijs zag dat aankomen. ,,We waren al aan het organiseren hoe we de komende weken of maanden op deze voet verder konden”, aldus Guus Hagt, de voorzitter van het bestuurdersoverleg van de Zeeuwse middelbare scholen. Ook de horeca zag verlenging wel aankomen en de periode valt nog niet tegen.

,,Doorgaan waar we mee bezig zijn: onderwijs op afstand”, zegt Pim van Kampen, voorzitter van de coöperatie voor basisonderwijs CPOZ.  Voor digitaal onderwijs zijn computers nodig. ,,De Albero-scholengroep heeft daarom honderd chromebooks aangeschaft voor gezinnen waarin geen of te weinig laptops waren”, aldus Van Kampen. 

  1. 12-jarige jongens op rooftocht in Middelburg; naast rugzak stelen ze ook milkshake en frietjes

    12-jarige jongens op rooftocht in Middelburg; naast rugzak stelen ze ook milkshake en frietjes

    MIDDELBURG - De twee 12-jarige jongens uit Middelburg die gisteravond zijn aangehouden voor het bestelen van een 11-jarige jongen met geweld hebben nog meer op hun kerfstok. Terwijl ze door de politie werden gezocht, beroofden ze ook nog eens twee jongens van hun frietjes en milkshake. Het onderzoek loopt nog, maar de twee worden verdacht van het plegen van beroving met geweld en poging beroving.