Kai Jansen (3) uit Middelburg houdt wel van wortels.
Volledig scherm
PREMIUM
Kai Jansen (3) uit Middelburg houdt wel van wortels. © Ruben Oreel

Zeeuwse peuters telen eigen groenten

POLLMIDDELBURG - Wie er van groenten hield, wilde gedeputeerde Carla Schönknecht weten, bij de feestelijke ingebruikname van de eerste Smakelijke Moestuin. ,,Komkommer. Tomaat”, fluisterde Lien Dabit (3) van peutergroep Kameleon in Middelburg. Livia van der Hiele (2) hield het op spinazie. En Schönknecht zelf? Die zou desnoods haar hele leven wel bloemkool willen eten, verklapte de gedeputeerde.

Twaalf kinderopvanglocaties in Zeeland zijn sinds donderdag aangehaakt bij het landelijke programma Smakelijke Moestuinen en gaan zelf groenten kweken en opeten. Gedeputeerde Carla Schönknecht mocht de eerste zaadjes voor de moestuin in de aarde laten vallen, bij Kinderopvang Walcheren in Middelburg. 

Poll

Schoolplein is om te spelen, niet om te tuinieren

  • Eens (59%)
  • Oneens (41%)
701 stemmen

De 32 kindertjes van peutergroep Kameleon konden hun geluk niet op bij het zien van de ‘zandbak’ (een moestuinbak van 1,30 bij 1,30 meter, verdeeld in vakken) en graaiden enthousiast in de zwarte aarde waarmee ze die mochten vullen. Dat gebeurde allemaal binnen, want buiten regende het. Ook dat is iets wat de peuters kunnen leren van het moestuinprogramma: van regen word je nat en dat kun je vervelend vinden, maar voor de plantjes is het drinken. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement