Volledig scherm
© shutterstock

Zeeuwse opvang sceptisch over weigeren niet-ingeënte kinderen

GOES - De Zeeuwse kinderopvang wil niet zelf beslissen over het weigeren van niet-gevaccineerde kinderen. De organisaties vinden dat er sprake moet zijn van landelijk beleid.

Een ruime meerderheid in de Tweede Kamer stemde dinsdag in met een wetsvoorstel van D66. Dat biedt kinderopvangcentra de mogelijkheid om kinderen die niet zijn gevaccineerd, de deur te wijzen.

,,We staan sceptisch tegenover dit voorstel", zegt Rianne Vons, directeur-bestuurder van Kinderopvang Zeeuws-Vlaanderen. ,,De politiek maakt nu niet een echte keuze en laat dit aan ons als kinderopvangaanbieders. Dat is niet de juiste weg.”

‘Besluit hoort bij de overheid te liggen’

Kibeo spreekt van 'een maatschappelijke discussie'. ,,Het besluit hierover hoort bij de overheid te liggen en niet bij de individuele kinderopvangorganisatie", laat zij weten. Kibeo zegt de richtlijnen van de GGD en het RIVM te volgen.

Kinderopvang Walcheren vindt het nog te vroeg om te zeggen of zij haar beleid gaat aanpassen. ,,We volgen de politieke ontwikkelingen met interesse en afhankelijk van de daadwerkelijke besluitvorming gaan we ons beraden.”

  1. Genezen ic-patiënt: ‘Drie dagen geleden kreeg ik weer zin in het leven’
    PREMIUM

    Genezen ic-pa­tiënt: ‘Drie dagen geleden kreeg ik weer zin in het leven’

    MIDDELBURG - De kwetsbaarheid van de mens, is een thema dat de Middelburgse kunstschilder Jos Pielage (1951) tot uitdrukking brengt in zijn werk. ,,Hoe fragiel het menselijk leven is en hoe geluk of pech afhangt van factoren die buiten ons liggen, maar vaak alles bepalen”, meldt hij op zijn website. Hij ondervond die kwetsbaarheid letterlijk aan den lijve, toen hij besmet raakte met het coronavirus. Hij belandde op de intensive careafdeling van ziekenhuis Adrz in Goes. Donderdag rond het middaguur mocht hij als eerste genezen IC-patiënt naar huis.