Volledig scherm
stockadr viool violist violiste klassieke muziek snaarinstrument © Getty Images/iStockphoto

Zeeuwse Muziekschool kan miljoen euro bijschrijven

VLISSINGEN - De Zeeuwse Muziekschool (ZMS) krijgt meer dan een miljoen euro van de gemeenten Sluis en Vlissingen. De twee gemeenten betalen het bedrag omdat ze zich per 1 januari 2018 hebben teruggetrokken uit de ZMS, een samenwerkingsverband van Zeeuwse gemeenten. 

Het gaat om een zogenaamde uittreedsom waarover lange tijd discussie was hoe hoog die moest zijn. Een afkoopsom van twee ton moest wel genoeg zijn om uit de Zeeuwse Muziekschool te stappen, dacht het Sluise gemeentebestuur. De Muziekschool stuurde echter een rekening die vier keer zo hoog was. 

Op 27 november 2018 heeft het college van Gedeputeerde Staten van de provincie besloten dat een externe partij een advies diende op te stellen ten aanzien van die uittreedsom. Na onderzoek is een uittreedsom van 563.212 euro voor de gemeente Sluis en 723.357 euro voor Vlissingen vastgesteld, wat ongeveer overeenkomt met drie keer de jaarbijdrage.  Het bestuur van de Zeeuwse Muziekschool is akkoord met dat bedrag. Ook de colleges van Vlissingen en Sluis kunnen zich vinden in de afkoopsom.

  1. Romy (22) vocht zich terug van een eetstoornis: ‘Mijn moeder had mijn kleren voor in de kist al klaargelegd’
    PREMIUM
    VIDEO | PORTRET

    Romy (22) vocht zich terug van een eetstoor­nis: ‘Mijn moeder had mijn kleren voor in de kist al klaarge­legd’

    VLISSINGEN - Ruim een jaar maakte Romy Thuy (22) uit Goes wekelijks video’s over haar eetstoornis. Het leverde haar een nominatie op voor de Vrouw in de Media Award 2019. ,,Ik heb iets kunnen betekenen voor anderen die niet meer wisten hoe ze verder moesten. Die doodsbang waren. Die zagen dat hun lichaam al aan het afsterven was; net als het mijne, op het dieptepunt van mijn ziekte. Van vrijwel allemaal weet ik dat ze zich hebben laten opnemen en met zichzelf aan de slag zijn gegaan. Dat ik die award niet gewonnen heb, maakt me niet uit. Ik heb mijn doel bereikt.”