Volledig scherm
PREMIUM
In 2008 stonden mosselvissers en natuurorganisaties lijnrecht tegenover elkaar in een hard conflict over visserij op de Waddenzee. © Peter Hilz

Zeeuwse mosselvissers beducht op nieuwe ‘Groene Leugen’

pollBRUINISSE - De overeenkomst tussen de natuurorganisaties met de mossel- en garnalenvissers op de Waddenzee staat op klappen. De vissers zijn op z’n zachtst gezegd niet blij met het aangekondigde nieuwe onderzoek naar de toestand van de onderwaternatuur. Dat dient slechts één doel, schetst mosselvoorman Cees Otte uit Bruinisse de huidige verhouding: ,,Beëindiging van de visserij op de Waddenzee.”

Het zogeheten mosselconvenant tussen vissers, natuurorganisaties en de rijksoverheid loopt in 2020 af. Tien jaar is goed samengewerkt aan de realisatie van een ecologisch maar ook economisch duurzame sector, stelt Otte vast. ,,Vertrouwen en een goede onderlinge sfeer kenmerkten de gesprekken de afgelopen jaren. Graag zouden wij als producentenorganisatie verder gaan op de ingeslagen weg en afspraken maken voor de periode na 2020. Maar Natuurmonumenten lijkt daar anders over te denken", zei de voorzitter van Algemeen Vissersbelang tijdens de jaarvergadering vrijdag in Bruinisse.

Poll

Laat de mosselvissers met rust

  • Eens (86%)
  • Oneens (14%)
2233 stemmen
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement