Zeeuwse leraren doen vrijwilligerswerk op stakingsdag: ‘we willen ons nuttig maken’

VIDEOVLISSINGEN - Leraren van ‘t Springtij, een speciale basisschool in Vlissingen en Middelburg, staken vrijdag voor minder werkdruk en meer salaris. 

Ze reizen niet naar het Malieveld in Den Haag om actie te voeren, maar staken vrijdagochtend de handen uit de mouwen bij kinderboerderij Paardoes in Vlissingen. Ze hielpen de medewerkers met het uitmesten van de stallen en het voeren van de dieren. ,,Veel leraren van onze school wilden staken, maar waren niet bereid om naar Den Haag te reizen. Daarom maken we ons op een andere manier nuttig”, legt adjunct-directeur Saskia Eggermont uit. 

Vrijdag en zaterdag vindt ook NL Doet plaats: verenigingen bieden in het hele land allerlei klussen aan. Eggermont: ,,Vrijwilligersorganisaties hebben, net als scholen, moeite om mensen te vinden.” De leraren gingen ook aan de slag in speeltuin Lammerenburg. ,,We hebben projecten gezocht waar onze leerlingen raakvlakken mee hebben.”

Vrijdag vindt een landelijke onderwijsstaking plaats: leraren uit alle onderwijssectoren leggen het werk neer. In Zeeland is ongeveer de helft van de basisscholen dicht. Middelbare scholen, Scalda, de HZ en University College Roosevelt zijn gewoon open. 

Volledig scherm
Leraren van 't Springtij, een speciale basisschool in Vlissingen en MIddelburg, staken vrijdag voor meer salaris en minder werkdruk. Ze gaan niet naar Den Haag om actie te voeren, maar steken de handen uit de mouwen bij kinderboerderij Paardoes in Vlissingen. Saskia Eggermont (midden), adjunct-directeur van 't Springtij, is één van de stakers. © Cornelleke Blok
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement