Thinkstock
Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

Zeeuwse huisartsen hebben het druk deze zomer: ‘Wie volledig gevaccineerd is, durft weer langs te komen’

VLISSINGEN - Zeeuwse huisartsen hebben het drukker dan in andere vakantieperiodes. Nou is het ook weer niet zó druk dat ze het werk niet meer aankunnen. Maar waar ze normaal in de vakantie wat meer tijd hadden om een beetje op adem te komen, zitten spreekuren deze zomervakantie hele dagen ramvol. En dat komt niet door de vele toeristen.

 1. Een politieke crisis in een economisch paradijs
  PREMIUM
  column oscar garschagen

  Een politieke crisis in een economisch paradijs

  ,,Van de politiek en die kabinetsformatie snap ik écht de ballen”, moppert de Laphroaig-sippende man aan de hotelbar. ,,De economie is beresterk, bedrijven smeken om personeel, de lonen stijgen en er is geld zat. Toch blijven die politici kibbelen en kiften. Begrijp jij waarom we nog geen regering hebben?” ,,Nee, ik eigenlijk ook niet. Een politieke crisis in een economisch paradijs. Inderdaad ongekend. Maar wees gerust, het is echt niet erg dat het parlement een tijdje niets doet. Kunnen ze ook niets verkloten. De overheidsbureaucratie draait gewoon door hoor. Alles komt goed. Zag je ook in België.”
 2. Het paradijsje van Sylvie in Axel: ‘We hebben hier zoveel beleefd’
  PREMIUM
  DAG HUIS!

  Het paradijsje van Sylvie in Axel: ‘We hebben hier zoveel beleefd’

  Langeweg, zo heet de lange weg die leidt naar Hulst. De afslag naar Axel heet de Kinderdijk. Meteen links ligt de oude weg naar Zuiddorpe, waar heel vroeger nog een tramtracé heeft gelegen. Het is nu een oprijlaan naar twee boerderijen. In de ene woont Sylvie Petit. Nog wel, want haar perceel staat te koop. Een paradijsje is het, met die mooie schuren rondom een intieme binnenplaats. Een beetje Frankrijk in Zeeuws-Vlaanderen.