Volledig scherm
Handbikers van Revant op de berg. © Revant

Zeeuwse handbikers gaan Oostenrijkse berg op

VLISSINGEN - Het handbiketeam ‘ZeeBra’ van Revant gaat donderdag de Kaunertalergletscherstrasse in het Oostenrijkse Tirol beklimmen. De handbikers zijn zes (oud-)revalidanten uit Brabant en Zeeland. Ze doen mee aan de zevende editie van de HandBikeBattle.  

Op een handbike die wordt voortbewogen door armkracht gaan zij de uitdaging aan. De beklimming van de Kaunertalergletscherstrasse is 20 kilometer lang en telt bijna duizend hoogtemeters en hellingen tot 16 procent stijgingspercentage. Het Zeeuws-Brabantse team neemt het op tegen ploegen van andere Nederlandse revalidatiecentra.

De HandbikeBattle laat zien dat niet alleen paralympische topsporters tot grote prestaties in staat zijn. ‘Deelnemers worden uitgedaagd om fysiek en mentaal grenzen te verleggen en op de weg ernaartoe leren zij bovendien veel van anderen die dezelfde doelen voor ogen hebben. In het dagelijkse leven geeft deze ervaring kracht om ook andere dromen na te streven’, laat Revant weten. 

Het team bestaat uit achttien personen: handbikers, buddy’s, een fysiotherapeut, een ergotherapeut, een bewegingsagoog en andere begeleiders vanuit zowel Zeeland als Breda.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement