Digitale flitspaal.
Volledig scherm
PREMIUM
Digitale flitspaal. © ANP

Zeeuwse flitspalen leverden in vier maanden 2,4 miljoen euro op

VLISSINGEN - De 12 flitspalen in Zeeland hebben in vier maanden tijd ruim 35.000 hardrijders betrapt. Dat zijn er 3600 minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB), die vandaag zijn gepubliceerd.

De actiefste flitspaal was in de periode van mei tot en met augustus opnieuw die langs de N253, tussen Oostburg en Draaibrug. Die snapte 10.013 hardrijders. Dat komt neer op 82 automatische bekeuringen per dag.

  1. De Belgen mogen wel naar ons, maar wij niet naar België. Is dat geen discriminatie?
    PREMIUM
    COLUMN MAIKEL HARTE

    De Belgen mogen wel naar ons, maar wij niet naar België. Is dat geen discrimina­tie?

    Je kan je toch geen leukere buren voorstellen dan de Belgen: saai wordt het nooit. Mochten de Belgen afgelopen weekend ineens komen winkelen: niemand die er vooraf in Nederland vanaf wist. De horeca en winkels in de grensgemeenten waren er blij mee, maar een gedegen beleid en communicatie kan je het niet noemen. Het meest bizarre is natuurlijk dat de Belgen wel weer naar ons mogen komen, maar wij niet naar België. Het is nog niet eens toegestaan om ‘over Antwerpen’ naar de rest van Nederland te reizen. Een gezin uit Hulst werd door een zogenoemde vliegende grenspatrouille gewoon teruggestuurd.