Volledig scherm
Eveline van der Putte. © Milan Rinck

Zeeuwse Eveline van de Putte schrijft boek over transgender ouderen

VLISSINGEN - De Zeeuwse schrijfster en fotografe Eveline van de Putte biedt met haar boek 'Nieuwe Namen' een kijkje in het leven van transgender ouderen. Transseksuelen, travestieten, transgenderisten, transvrouwen en -mannen vertellen over hun zoektocht naar hun ware indentiteit. 

Naast de verhalen met foto's bevat het boek ook de geschiedenis van transgenders in Nederland en de situatie van transgender ouderen in het bijzonder, van de hand van dr. Paula Vennix. Zij is sociaal seksuoloog, psycholoog, psychosociaal seksuologisch onderzoeker en transgenderdeskundige. Ook is zij transgenderist: de aanduiding voor een man die permanent als vrouw leeft (of een vrouw die permanent als man leeft) zonder een geslachtsaanpassende behandeling. 

Van de Putte schrijft over thema's als mensenrechten en empowerment. In 2013 verscheen Stormachtig stil, levensverhalen van roze ouderen. 

Bekijk hier de boekpresentatie in Hart van Nederland RTV Rijnmond en Radar en een interview met de schrijfster.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Vers vogelzaad en nieuw potje pindakaas: tuinvogeltelling is vreetfestijn, met boomklever als toetje voor de teller
    PREMIUM

    Vers vogelzaad en nieuw potje pindakaas: tuinvogel­tel­ling is vreetfes­tijn, met boomklever als toetje voor de teller

    TERNEUZEN - Misschien komt het doordat ik aan de rand van een bos woon. Wie weet zijn ze suïcidaal en zoeken ze expres de tuin op waar geregeld een kat rond scharrelt. Of zou het toch het voer aan mijn schutting zijn, waardoor elke dag tientallen vogels door mijn tuin vliegen? Hoe dan ook, als je dagelijks zo veel gefladder in je eigen achtertuin ziet, word je vanzelf fan van de beestjes. Dus zit er voor verslaggever Bob Maes niks anders op dan meedoen aan de Nationale Tuinvogeltelling.