DJ Vindictiv (Chris Smith)
Volledig scherm
DJ Vindictiv (Chris Smith) © Still uit video / Etienne Manuhuwa en Laurens van Dijk

Zeeuwse dj’s bundelen krachten tegen corona en draaien plaatjes voor goede doel

MIDDELBURG - Zeeuwse dj’s gaan thuis plaatjes draaien, filmen dat en zetten de video op een nieuw platform: Zeeland DJ Collective. Kijken en luisteren is gratis, maar de dj’s vragen wel een tegenprestatie: doneer geld aan bedrijven en instellingen die door de coronacrisis in moeilijkheden zitten.

 1. Hof vindt achtervolging door Vlissingen geen straatrace, minder straf voor fataal ongeluk Inge Caljouw

  Hof vindt achtervol­ging door Vlissingen geen straatrace, minder straf voor fataal ongeluk Inge Caljouw

  DEN BOSCH – Rotterdammer Ahmed K. (29) reed met snelheden tot 168 kilometer per uur door de bebouwde kom van Vlissingen achter iemand anders aan. Bij die achtervolging, waarbij K. op zeker moment ook nog inhaalde, reed hij de Vlissingse Inge Caljouw (42) dood. Na eerst een straf van vier jaar, kreeg hij dinsdag in hoger beroep tweeënhalf jaar. Het hof vindt niet dat er sprake was van een straatrace. De familie Inge Caljouw is geschokt door lagere straf: ‘Dit hadden we nooit verwacht’.
 2. Kunstenaars Gerda en Michiel verruilen hun huis in Heikant voor Hilversum: ‘Het opkamertje voelt als een warme jas’
  PREMIUM
  dag huis!

  Kunste­naars Gerda en Michiel verruilen hun huis in Heikant voor Hilversum: ‘Het opkamertje voelt als een warme jas’

  Kunstenaars opgelet! Deze week staat een huis in deze rubriek centraal dat bij uitstek geschikt is voor kunstenaars, die wel raad weten met veel ruimte. Of natuurlijk andere beroepsgroepen, die een praktijkruimte aan huis zoeken. Kunstenaars Michiel en Gerda Holtgreve hebben namelijk hun huis aan de Ellestraat in Heikant te koop gezet. Vol liefde praat Gerda over het huis, waar ze zo’n zestien jaar gewoond hebben.