Philipp Keller, lid van het dagelijks bestuur van waterschap Scheldestromen: ,,Zeeland is de frontlinie voor zeespiegelstijging en klimaatverandering.”
Volledig scherm
PREMIUM
Philipp Keller, lid van het dagelijks bestuur van waterschap Scheldestromen: ,,Zeeland is de frontlinie voor zeespiegelstijging en klimaatverandering.” © Waterschap Scheldestromen

Zeeuwse dijken gaan opnieuw op de schop: ‘Dit is een gigantische opgave’

MIDDELBURG - De ingrijpende dijkversterking die Hansweert wacht, is nog maar het begin. Tot 2050 moet een groot aantal Zeeuwse dijken, opnieuw, op de schop. De totale kosten worden geraamd op zo’n anderhalf miljard euro. ,,Het gaat om de toekomst van Zeeland.”

  1. Als je naar Oostkapelle op vakantie gaat, hoef je tenminste niet te testen
    PREMIUM
    video

    Als je naar Oostkapel­le op vakantie gaat, hoef je tenminste niet te testen

    MIDDELBURG - Testen, formulieren of quarantaine, daar heeft Justine Maljaars uit Middelburg geen trek in. ,,We gingen altijd naar Frankrijk, maar nu blijven we in Nederland, vanwege het coronavirus”, vertelt ze. ,,Dat hebben we vorig jaar ook al gedaan. Voor de kinderen hoef je niet ver weg. Het belangrijkste is dat we lekker even weg zijn, en dat de kinderen uit kunnen rusten. En ik vind het héérlijk dat ik ’s ochtends even geen broodtrommels hoef te vullen.”