Volledig scherm
Deborah van Hemert uit Heinkenszand is één van de twaalf finalisten die strijden om de titel 'Miss Nederland'. © Lutske Veenstra

Zeeuwse Deborah is één van de twaalf kanshebbers op titel Miss Nederland

HEINKENSZAND - Het zou een droom zijn die uitkomt voor Deborah van Hemert (21) uit Heinkenszand. Na succesvolle deelnames aan de verkiezingen Miss Beauty (2015) en Miss Earth (2016) is het nu tijd voor het echte werk: ze heeft het geschopt tot de finale van Miss Nederland 2017.

Uit alle inschrijvingen was Deborah afgelopen zondag één van de honderd meisjes die naar de castingdag mocht komen. Daar gaf ze een presentatie over zichzelf en haar ambities, liep ze in bikini over de catwalk en ging ze in gesprek met sponsors. Dat deed ze goed genoeg om de jury ervan te overtuigen dat ze de nieuwe Miss Nederland kan worden. 

De finale vindt plaats op 9 oktober in studio 21 in Hilversum. De winnares mag Nederland gaan vertegenwoordigen op de Miss Universe-verkiezing. Tot die tijd worden de meisjes klaargestoomd tijdens een intensief traject van voorbereidingen. Zaterdag vertrekken de twaalf finalisten bijvoorbeeld al een week naar Turkije voor fotoshoots, catwalklessen en andere trainingen. 

Deborah staat op de groepsfoto op de bovenste rij in het midden.