Berkenhof Tropical Zoo
Volledig scherm
PREMIUM
Berkenhof Tropical Zoo © Marieke Mandemaker

Zeeuwse dagattracties klaar voor een ‘coronaproof’ heropening, wachten is op een datum

PollMIDDELBURG - Van de Efteling en Walibi Holland tot diergaarde Blijdorp, de grote elf grote dagattracties in Nederland hebben bekend gemaakt wanneer ze de poorten weer open zetten. Ook de Zeeuwse dagattracties bereiden zich hier voor op een heropening, met alle geldende beperkingen. Maar het wachten is op een datum.

Achter de schermen wordt hard gewerkt om de zaken op orde te krijgen. Daarbij gaan de attracties niet overhaast te werk en in goed overleg met de gemeenten, benadrukken ze. Die hebben de sleutel in handen.

Poll

Voor mij is een bezoek aan een attractiepark nog te vroeg

  • Eens (83%)
  • Oneens (17%)
1216 stemmen

Probleem is dat geen enkele dagattractie exact hetzelfde is en er dus geen pasklare handleiding voorhanden is. Maatwerk is nodig om de algemene richtlijnen tegen de verspreiding van het coronavirus toe te passen. Neem Bambini, de grote indoorspeeltuin in Vlissingen. ,,Ik weet niet precies waar wij onder vallen. Maar ik heb al een heel plan geschreven hoe wij het in Bambini willen gaan regelen”, zegt eigenaar Corné Seijner. ,,Wij hebben 2000 vierkante meter, dus we kunnen best wel wat mensen veilig binnen hebben.”