De Spot in Middelburg is een van de podia in Zeeland die binnen de coronaregels meer dan dertig bezoekers mag ontvangen.
Volledig scherm
PREMIUM
De Spot in Middelburg is een van de podia in Zeeland die binnen de coronaregels meer dan dertig bezoekers mag ontvangen. © Paul Bergen

Zeeuwse corona-uitzondering voor bruidsparen en theaters

pollMIDDELBURG - Bruiloftsfeestjes met maximaal dertig mensen zijn toch toegestaan en elf Zeeuwse theaters en podia mogen meer dan dertig bezoekers ontvangen. De Veiligheidsregio heeft donderdag de nieuwe coronaregels voor Zeeland ingevuld. Voorzitter Jan Lonink geeft, na overleg met zijn twaalf collega-burgemeesters, aan cultuur en bruidsparen wat meer ruimte.

  1. Schouwse SGP vol vertrouwen over vrouwelijke wethouder Schot: ‘Heel slimme meid met prachtig cv’
    PREMIUM

    Schouwse SGP vol vertrouwen over vrouwelij­ke wethouder Schot: ‘Heel slimme meid met prachtig cv’

    ZIERIKZEE - De aanstelling van Paula Schot (27) uit Zierikzee als de eerste vrouwelijke wethouder van de SGP heeft openlijk niet tot grote weerstand geleid binnen de partij. Het merendeel van de reacties is overwegend positief, aldus fractievoorzitter Florus van der Paauw. ,,Maar lang niet iedereen pakt de telefoon of stuurt een mail”, zegt hij diplomatiek. ,,Ook de voorstanders niet.” Daarom is het volgens Van der Paauw lastig aan te geven hoe groot beide kampen zijn.