Volledig scherm
Op archiefbeeld: Alexander Kooman © Marcelle Davidse

Zeeuwse chefs in Vlaams kookboek

CADZAND-BAD De Zeeuwse chef-koks Syrco Bakker van Pure C in Cadzand-Bad en Alexander Kooman van De Kluizenaer in Goes staan in het nieuwe boek Zot van de Noordzee van de Vlaamse catering- en foodtruckbedrijf Jean Sur Mer. Beiden leveren recepten met Noordzee-vis en seizoensgroenten.

Het kookboek van Jan Kegels, de man achter Jean Sur Mer, dat vandaag verschijnt, biedt naast recepten ook vissersverhalen, tips en achtergrondinformatie. Zoals: waarom hebben vissers een gouden oorring, waarom aten mensen vroeger vis op vrijdag, waarom mogen er geen rozijnen aan boord komen en hoe herken je verse vis en hoe bewaar je die het beste?

Met Zot van de Noordzee wil Jan Kegels niet alleen zijn passie voor de Noordzee doorgeven, maar vooral mensen overtuigen om te kiezen voor vis uit de regio. Er zitten immers meer dan 220 verschillende soorten vis-, schaal- en schelpdieren in de Noordzee. Waarom kiezen we voor exotische vissoorten als er zo dichtbij zoveel lekkers te vinden is, vraagt Kegels zich af.

Kegels kreeg bekendheid als foodtrucker. Met een gammele caravan als mobiel restaurant trok hij langs privéfeesten en Foodtruck-festivals. Later kwam daar een legerambulance bij. Kegels geldt in Vlaanderen als één van de pioniers in de foodtruckwereld.

Volledig scherm
Op archiefbeeld: Syrco Bakker © Camile Schelstraete
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Rechtbank wil meer duidelijkheid over mishandeling door mantelzorgers

    Rechtbank wil meer duidelijk­heid over mishande­ling door mantelzor­gers

    MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg wil meer duidelijkheid in de zaak tegen de Oost-Souburgse mantelzorgers V. de R. (42) en F. W. (41) voor ze uitspraak doet. De twee staan terecht voor onder meer mishandeling en oplichting van hun voormalige buurman, de toen 85-jarige Middelburger 'Ko'. De rechtbank wil dat duidelijk wordt of het 'nalaten van zorg' van negatieve invloed is geweest op de gezondheidstoestand van Ko.