Topkok Edwin Vinke met een kabeljauw.
Volledig scherm
PREMIUM
Topkok Edwin Vinke met een kabeljauw. © Camile Schelstraete

Zeeuwse chefs geven online kookles

SLIJKPLAAT - Nu de Zeeuwse horeca verplicht de deuren dichthoudt tot 6 april gaat een aantal chefs online kooklessen geven. Tweesterrenchef Edwin Vinke van De Kromme Watergang in Slijkplaat deelt op Facebook en zijn YouTube-kanaal de komende weken dagelijks een gezonde en eenvoudige maaltijd. Een roerbakschotel met kip bijvoorbeeld.

Woensdag 25 maart vlogt Vinke speciaal voor kinderen. Dat doet hij voor YammyYammy, een Zeeuws project om kinderen gezonder te laten eten. YammyYammy heeft een aantal Zeeuwse chefs gemobiliseerd die vanaf komende maandag elke dag in een vlog recepten delen. Nu de Zeeuwen massaal thuis werken, zijn gezonde maaltijden belangrijk om de weerstand op peil te houden, onderstreept projectleider Margot Verhaagen. ,,En bovendien erg lekker!”

 1. Zou het niet beter zijn om coronaslachtoffers een gezicht te geven?
  PREMIUM

  Zou het niet beter zijn om corona­slacht­of­fers een gezicht te geven?

  Een kameraad van ons is woensdag opgenomen op de ic en door de zorgen die je daarover hebt is corona in Huize Harte inmiddels veel meer geworden dan 1,5 meter afstand houden en je handen wassen. Voor wie corona echter nog steeds een ver-van-zijn-bedshow is en voor wie de ernst van de situatie nog niet is doorgedrongen: kijk naar het televisieprogramma Levenslucht: een week op de ic tijdens corona. Ik zou bijna zeggen dat het zien van dit programma voor iedereen verplicht zou moeten zijn. Beelden zeggen meer dan duizend woorden en dat blijkt dan maar weer eens.
 2. Ook Jack ziet Jack graag komen; nieuwe burgemeester is de juiste man op het juiste moment voor Schouwen-Duiveland
  PREMIUM

  Ook Jack ziet Jack graag komen; nieuwe burgemees­ter is de juiste man op het juiste moment voor Schou­wen-Duiveland

  ZIERIKZEE - Een stevige persoonlijkheid, met gevoel voor humor. Zeker niet afstandelijk. Iemand met oog voor cultuur, economische ontwikkeling, veiligheid en die ruimte geeft om andere argumenten aan te horen. De superlatieven over Jack van der Hoek zijn niet van de lucht. Het is de nieuwe burgemeester die Schouwen-Duiveland verdient en verder kan helpen, zeggen mensen uit zijn omgeving. ,,Hij komt op het juiste moment”, zegt oud-burgemeester Jack Asselbergs.