Volledig scherm
PREMIUM
Ella en Jan Poppe runnen samen een akkerbouwbedrijf van zo’n dertig hectare. © Dirk-Jan Gjeltema

Zeeuwse boeren in nood: ‘Als we alleen van ons boerenbedrijf moesten leven, zouden we het niet redden’

MIDDELBURG - De aardappel, de ui, de boerenkool - we halen ze voor een habbekrats in de supermarkt. Dat moet anders, zegt minister Carola Schouten van Landbouw. Boer Jan Poppe en zijn vrouw Ella in Middelburg reageren: er zal nog veel moeten veranderen voor agrariërs van hun bedrijf kunnen leven.

De boeren moeten eindelijk een eerlijke prijs voor hun producten krijgen. Want pas dan kan er succesvol aan verbetering en verduurzaming van de voedselproductie worden gewerkt. Dat is de boodschap van minister Schouten.

Jan Poppe en zijn vrouw Ella hebben de plannen van de landbouwminister gehoord en gelezen. Juichen is een groot woord. Maar vooruit, dat er over een eerlijke prijs wordt gesproken, dat vinden ze positief. Ze runnen samen een akkerbouwbedrijf van zo'n dertig hectare aan de noordkant van Middelburg, op de hoek van de Noordweg en de President Rooseveltlaan. Tarwe, aardappelen, en ook grove tuinbonen en boerenkool. Jan heeft net een hoekje van zijn aardappels - Frieslanders met nog een teer velletje - gerooid voor de verkoop in zijn vitrinekast aan de straat. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement