Volledig scherm
Yara Sluiskil doet mee aan het project ‘Participeren Loont’. © Boaz Timmermans

Zeeuwse bedrijven maken werk van banendeal

SAS VAN GENT - Minimaal vijftig ambassadeurs moeten werkgevers in Zeeland aansporen om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk te helpen. De eerste zeven ambassadeurs worden donderdag benoemd tijdens de startbijeenkomst bij Yara Sluiskil.

Werkgeversvereniging VNO-NCW wil in Nederland 100.000 banen voor deze mensen creëren. Onder de noemer ‘Participeren loont’ delen werkgevers die ervaring hebben met ‘sociaal ondernemen’ hun kennis en ervaring. De doelgroep bestaat uit mensen met een WIA- of Wajonguitkering. Verder gaat het om mensen met een indicatie voor de sociale werkvoorziening (WsW) en leerlingen uit het praktijkonderwijs.

De eerste zeven ambassadeurs zijn Yara Sluiskil, Den Doelder Recruitment, Cargill, Zeeland Refinery, IZV, Randstad en de Rabobank Noord-Beveland/Walcheren.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Commando's herleven op zeecontainer in Terneuzen

    Commando's herleven op zeecontai­ner in Terneuzen

    TERNEUZEN - Het is 1 november 1944. Geallieerde commando's sprinten Uncle Beach bij Vlissingen op om Walcheren te bevrijden. Graffitikunstenaar Martijn Prins (foto) brengt ze tot leven op een zeecontainer die zaterdag 31 augustus te zien is in Terneuzen bij de start van de viering van 75 jaar vrijheid. Andries Looijen, voorzitter van museum Memorial 40-45 Kapelle, heeft hem gevraagd. ,,Een eer", noemt Prins de opdracht. ,,Deze commando's hebben toch voor onze vrijheid gestreden.” De container met een verrassingsexpositie binnenin, zal deel uitmaken van de Vrijheidsboulevard waarop de Slag om de Schelde wordt uitgebeeld.