De School met de Bijbel in Nieuwerkerk. Archieffoto.
Volledig scherm
De School met de Bijbel in Nieuwerkerk. Archieffoto. © Ernesta Verburg

Zeeuwse basisscholen vangen steeds meer kinderen op

VLISSINGEN - Steeds meer Zeeuwse ouders maken gebruik van de mogelijkheid om hun kind toch naar school te brengen. Dat zegt Pim van Kampen, voorzitter van de coöperatie voor basisonderwijs CPOZ. 

Van één op de honderd zijn het er nu drie op de honderd geworden. In totaal komen nu elke dag zo’n negenhonderd kinderen naar school, van de dertigduizend Zeeuwse basisschoolleerlingen.

In meerdere Zeeuwse basisschool zijn nu dagelijks twee leerkrachten aanwezig om die kinderen les te geven. Het gaat niet alleen om kinderen van ouders die een ‘vitale functie’ hebben. Ouders kunnen met de school bellen om hun persoonlijke situatie toe te lichten. ,,We gaan er soepel mee om”, aldus Van Kampen. ,,Ik heb niet het gevoel dat van de mogelijkheid misbruik wordt gemaakt. Het gaat om heel verschillende thuissituaties. Een voorbeeld is een gezin met zeven pleegkinderen. Die krijgen het gewoon niet voor elkaar om alle zeven kinderen te begeleiden bij het onderwijs op afstand.” 

Gedurende de meivakantie blijven de scholen waarschijnlijk open. ,,Het is een bijzondere situatie. Waar nodig, vangen we op.”

Quote

Ik heb niet het gevoel dat van de mogelijk­heid misbruik wordt gemaakt. Het gaat om heel verschil­len­de thuissitua­ties.

Pim van Kampen, voorzitter CPOZ