Volledig scherm
© Thinkstock

Zeeuwse basisscholen halen 10.000 euro op voor boeren in Nepal

VLISSINGEN - Met een voorlopige opbrengst van meer dan 10.000 euro  voor stichting Tashi Delek in Nepal, was de goede doelendag  van Zeeuwse basisscholen een groot succes. 

,,We zijn alle kinderen, leraren en ouders enorm dankbaar. Wat een prachtige dag”, zegt Jan Dictus , oprichter van de stichting. ,,Met dit mooie bedrag kunnen we het agrarische onderwijs in Nepal een enorme, positieve impuls geven.” De stichting steunt lokale boeren in Nepal en probeert er voor te zorgen dat ze meer kennis en kundigheid krijgen op agrarisch gebied. 

,,Er zijn plannen om in de Nepalese regio waar we actief zijn, Solukhumbu, een agrarische school op te zetten”, vertelt voorzitter Cecile de Theije. ,,Deze plannen komen na deze opbrengst veel dichterbij. 10.000 euro. Echt een geweldig bedrag! Het was fantastisch om te zien hoe actief en betrokken alle basisschoolkinderen zijn.”

Aan de goede doelen-dag deden alle negen Prisma-basisscholen in Zeeland mee: de Willibordusschool in Zierikzee, De Horizon in Rilland, De Schuttevaer in Hansweert, De Basis, Holtkamp en B.Ernstschool in Goes, de Leeuwerik in Lewedorp, Franciscusschool in Middelburg en St.Jozefschool in Vlissingen.

Tijdens de goede doelen-dag hebben een aantal scholen een sponsorloop gehouden, er zijn klusjes gedaan en lege flessen ingezameld en een aantal scholen hebben een markt georganiseerd waarbij de kinderen zelfgemaakte Nepalese spulletjes verkochten.

,,Hartverwarmend om te zien hoe al mijn collega’s zich ingezet hebben om dit samen met de kinderen voor elkaar te krijgen”, aldus De Theije.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement