Volledig scherm
Yvon Jaspers met boer Bastiaan © BZV/ KRO-NCRV

Zeeuwse akkerbouwer Bastiaan doet gooi naar de liefde in Boer zoekt Vrouw

WOLPHAARTSDIJK - Het elfde seizoen van Boer zoekt vrouw krijgt wellicht weer een Zeeuwse kandidaat. Tijdens de ‘voorsteluitzending’ van zondagavond kwam de 35-jarige akkerbouwer Bastiaan van 't Westeinde uit Wolphaartsdijk voorbij.

Na omzwervingen en een studie werktuigbouwkunde is hij teruggekeerd naar Zeeland, waar hij nu in het huis van zijn grootouders woont. ,,Ik kom hier niet veel dames tegen", zei hij tegen presentatrice Yvon Jaspers. ,,Ik heb getinderd, maar dat schoot allemaal niet op.”

De jonge boer heeft naar eigen zeggen ‘best wel wat drankjes gedaan', maar zijn grote liefde heeft hij nog niet gevonden. Hij zoekt een vrouw die sportief is, humor heeft, zichzelf niet te serieus neemt en breed geïnteresseerd is. ‘Kieskeurig', aldus Jaspers. ,,Daarom ben ik misschien ook wel alleen", lachte Bastiaan.

Op Twitter wordt in elk geval lyrisch gereageerd op de Wolphaartsdijkse boer. Veel kijkers zijn ervan overtuigd dat hij de meeste brieven gaat krijgen en de nieuwe Tom is, een zeer populaire kandidaat uit een van de eerdere seizoenen. Anderen denken dat hij misschien beter een man kan zoeken.

Van ‘t Westeinde was recent in het nieuws vanwege zijn plan om in de Zuidvlietpolder bij Wolphaartsdijk 28 buitendijks gelegen vakantiehuisjes te bouwen. Dat plan stuit op enige weerstand bij dorpsbewoners en natuurbeschermers, met name omdat ze vinden dat de zogeheten eco-lodges de omgeving te veel zullen aantasten. Zelf vindt hij dat de huisjes met groene daken juist prima in de omgeving passen.

Geïnteresseerden kunnen vanaf nu brieven schrijven aan hun favoriete boer via de website https://boerzoektvrouw.kro-ncrv.nl/. In het nieuwe jaar wordt duidelijk welke vijf boeren zullen worden gevolgd. 

De laatste keer dat een Zeeuwse boer in het programma zat was in 2015, met Boerin Bertie uit Renesse. Zij is sindsdien een bekende Nederlander . 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement