Volledig scherm
© Eldridge Pentury

Zeeuwse agenten pakken oplichter in Den Haag

DEN HAAG - Een Zeeuws politieteam heeft woensdag in Den Haag de 52-jarige J. den H. opgepakt. De man, die bekendstaat als een notoire oplichter, werd gezocht omdat hij begin deze maand spoorloos verdween na een ziekenhuisopname.


Den H. zat in voorlopige hechtenis, maar die werd geschorst zodat hij zich kon laten behandelen in het ziekenhuis. Op 8 oktober werd hij daar ontslagen door de chirurg, maar Den H. verzuimde zich daarna te melden bij de gevangenis in Dordrecht.

De politie kreeg onlangs informatie over Den H. binnen. Hij zou, zo werd bevestigd in het programma Tros Opgelicht, weer actief zijn. Onderzoek van de recherche leidde tot de aanhouding in Den Haag. Den H. zit nu vast in het cellencomplex Torentijd in Middelburg.

Den H., zonder vaste woonplaats, lichtte mensen op door het aanbieden van betonplaten. Hij maakte gebruik van bankrekeningnummers van zogenoemde katvangers. Zodra het geld op die rekeningen stond, werd het er afgehaald en doorgesluisd naar andere rekeningen. De man zou minimaal 61 mensen hebben opgelicht voor een bedrag van 218.000 euro. Hij is in het verleden vaker veroordeeld voor oplichting na het aanbieden van betonplaten.