Volledig scherm
Gary Yanover voert actie tegen hondenbelasting. Zijn hond Luna is het boegbeeld van de actie. © PZC

Zeeuwse actie tegen hondenbelasting naar Tweede Kamer

KORTGENE - Gary Yanover uit Kortgene kan zijn petitie tegen hondenbelasting gaan indienen bij de Tweede Kamer. Hij heeft de noodzakelijke 40.000 geldige handtekeningen bijeen.

Yanover strijdt al enkele jaren tegen hondenbelasting. Die dient volgens hem uitsluitend om de kas van gemeenten te spekken. De Tweede Kamer zou de bevoegdheid om de belasting te heffen uit de Gemeentewet moeten halen, vindt Yanover. Om het onderwerp op de agenda te krijgen zijn 40.000 handtekeningen nodig. Een handtekening is pas geldig als ook het adres en de geboortedatum zijn doorgegeven.

Van de ruim 51.000 handtekeningen waren er begin deze week 39.749 geldig, heeft Yanover te horen gekregen. ,,De 40.000 wordt dus, of is inmiddels al, gehaald. Dat is na al die tijd een mooi resultaat", zegt hij. ,,Ik ga wel door met het verzamelen van handtekeningen, om een marge te hebben. Daarnaast ben ik bezig contact te leggen met de partijen in de Tweede Kamer, om te weten hoe ze tegenover dit initiatief staan.” Yanover moet nog bepalen wanneer de petitie wordt ingediend.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement