Een van de themaparken van Fantawild in China.
Volledig scherm
PREMIUM
Een van de themaparken van Fantawild in China. © Fantawild

Zeeuws themapark: trekpleister of luchtkasteel?

pollVLISSINGEN - Over een jaar of vijf kan het er staan: een groot themapark in de provincie. Het zou een enorme impuls voor Zeeland betekenen. Deskundigen zijn kritisch. Zij zetten vooral vraagtekens bij de bezoekersaantallen. ,,Twee miljoen per jaar! Dat is echt fors.”

De ogen van de Zeeuwse VVV-directeur beginnen al te glimmen bij het idee, bekent hij. ,,Ik zou een themapark een hartstikke mooie toevoeging vinden aan het product Zeeland", zegt Erik van den Dobbelsteen.

Poll

Laat maar komen dat grote pretpark

 • Eens (56%)
 • Oneens (44%)
5932 stemmen

Het plan komt uit de koker van Leon Overdulve, algemeen directeur van offshorebedrijf OOS International uit Serooskerke. Samen met de Chinese onderneming Fantawild, die al 26 parken in eigen land exploiteert, wil hij een themapark opzetten rond de Zeeuwse historie, cultuur en water.

Overdulve ziet de locatie in Vlissingen waar de marinierskazerne had moeten komen, als de ideale plek. Met het plan is een investering van 300 tot 400 miljoen euro gemoeid. Fantawild neemt daarvan 80 procent voor haar rekening. Het themapark levert 1000 tot 1500 directe banen op, verwacht Overdulve.

 1. Deze Zeeuwse ondernemers zijn blij dat ze op tijd hebben geïnvesteerd in een webwinkel
  PREMIUM
  video

  Deze Zeeuwse onderne­mers zijn blij dat ze op tijd hebben geïnves­teerd in een webwinkel

  KLOETINGE - Ideaal is het niet. Met anderhalve meter ertussen wachten tot je bij de bakker aan de beurt bent. Sommige mensen durven zelfs niet meer naar de winkel te komen. Bakker Sjako Boer is blij dat hij op tijd heeft geïnvesteerd in een webwinkel, waar zijn klanten online kunnen bestellen. En daar wordt dankbaar gebruik van gemaakt. ,,We denken er zelfs aan om met Pasen ophaalpunten in te richten.”