Volledig scherm

Zeeuws tall ship Astrid zinkt voor Ierse kust

KAMPERLAND - Het tall ship Astrid van Horizon Sailing in Kamperland is woensdagmiddag op de Ierse kust vastgelopen en gezonken.

Alle dertig opvarenden zijn veilig van boord gehaald door de Ierse kustwacht. Volgens Pieter de Kam van Horizon Sailing is niemand gewond geraakt. Het schip nam deel aan een zeilevenement in Ierland. Op weg naar een volgende haven in Kinsale kreeg het motorproblemen en strandde op de kust. Op beelden van Ierse media (en hier) is te zien dat het schip is gezonken. Volgens De Kam waren er ook twee Zeeuwse meisjes aan boord. De andere opvarenden kwamen uit vijf verschillende landen.

Het tall ship Astrid is bijna honderd jaar oud. Het is in 1918 in Scheveningen gebouwd en heeft als thuishaven Vlissingen.

Op de site van RTE is via een timelapse-video te zien hoe de Astrid in de golven verdwijnt.

Op de site van reddingsorganisatie RNLI is een video te zien van de reddingsactie.

Het zinkende tall ship Astrid op de rotsen van de Sovereign Islands. archieffoto Kevin Kiely
Volledig scherm
Het zinkende tall ship Astrid op de rotsen van de Sovereign Islands. archieffoto Kevin Kiely © Kevin Kiely
Volledig scherm
© EPA
Tallship Astrid
Volledig scherm
Tallship Astrid
This morning's shipwreck of the Astrid Tall Ship off the Kinsale coast (exact same location as the Falls of Garry wreck in 1911: http://www.wrecksite.eu/wreck.aspx?10493)
  1. 12-jarige jongens op rooftocht in Middelburg; naast rugzak stelen ze ook milkshake en frietjes

    12-jarige jongens op rooftocht in Middelburg; naast rugzak stelen ze ook milkshake en frietjes

    MIDDELBURG - De twee 12-jarige jongens uit Middelburg die gisteravond zijn aangehouden voor het bestelen van een 11-jarige jongen met geweld hebben nog meer op hun kerfstok. Terwijl ze door de politie werden gezocht, beroofden ze ook nog eens twee jongens van hun frietjes en milkshake. Het onderzoek loopt nog, maar de twee worden verdacht van het plegen van beroving met geweld en poging beroving.