Volledig scherm
Zonnepaneel © Boaz Timmermans

Zeeuws onderzoek naar impact van overgang naar duurzame energie

MIDDELBURG - Welke invloed heeft de overgang naar duurzame energie op het dagelijks leven van de Zeeuw? Dat gaat de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) door een universiteit laten onderzoeken.

De overgang naar duurzame energie is niet alleen een kwestie van techniek. Er zijn ook ingrijpende gevolgen voor bijvoorbeeld de ruimtelijke ordening en de arbeidsmarkt. En dat gaan de Zeeuwen merken in het dagelijks leven. Samen met het NWO gaan de provincies Groningen, Noord-Brabant, Overijssel, Zuid-Holland en Zeeland in zes verschillende onderzoeken bestuderen wat de impact is van regionale energiemaatregelen die de komende jaren worden genomen. 

Een van de onderzoeken is gekoppeld aan Zeeland. Dat is een voorwaarde van de provincie om 100.000 euro bij te dragen. Het totale onderzoeksproject, dat jaren gaat duren, kost 2,5 miljoen euro. Daarvan betaalt de NWO 1,5 miljoen euro. Voor het Zeeuwse project zijn twee instituten in de race. Een daarvan komt ook uit Zeeland. In december wordt door de NWO een keuze gemaakt uit de projectvoorstellen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement