Volledig scherm
Zeeuws Museum © PZC

Zeeuws Museum is ‘kindvriendelijkste museum van Zeeland’

MIDDELBURG - Het Zeeuws Museum in Middelburg is vrijdag uitgeroepen tot hét Kidsproof Museum van Zeeland. Dat gebeurde tijdens de uitreiking van de Museumkids Awards 2020 in Alphen aan den Rijn. Ruim 12.000 keer werden alle Nederlandse musea het afgelopen jaar onder de loep genomen door kinderen tot en met 12 jaar.

60 musea, verspreid over het hele land, mogen zich komend jaar Kidsproof noemen. Het Zeeuws Museum scoorde in Zeeland het hoogst. Het NEMO Science Museum in Amsterdam werd gekozen tot het kindvriendelijkste museum van heel Nederland. 

Museumkids is een initiatief van de Museumvereniging en brengt de jongste generatie in contact met museale collecties door het hele land. 

  1. Vers vogelzaad en nieuw potje pindakaas: tuinvogeltelling is vreetfestijn, met boomklever als toetje voor de teller
    PREMIUM

    Vers vogelzaad en nieuw potje pindakaas: tuinvogel­tel­ling is vreetfes­tijn, met boomklever als toetje voor de teller

    TERNEUZEN - Misschien komt het doordat ik aan de rand van een bos woon. Wie weet zijn ze suïcidaal en zoeken ze expres de tuin op waar geregeld een kat rond scharrelt. Of zou het toch het voer aan mijn schutting zijn, waardoor elke dag tientallen vogels door mijn tuin vliegen? Hoe dan ook, als je dagelijks zo veel gefladder in je eigen achtertuin ziet, word je vanzelf fan van de beestjes. Dus zit er voor verslaggever Bob Maes niks anders op dan meedoen aan de Nationale Tuinvogeltelling.