Zeeuwen onder de indruk van ravage op Ambon: ‘alles ligt plat’

videoVLISSINGEN - Zeeuwen zijn geschokt door de ravage op Ambon, na de aardbeving – en talloze naschokken - van enkele weken geleden. De natuurramp eiste dertig levens. Veel mensen zijn hun huizen kwijt.

 1. Achteruit binnenrijden in Oudedorp, dat is wel zo makkelijk
  PREMIUM
  Buurtschappen en gehuchten in Zeeland

  Achteruit binnenrij­den in Oudedorp, dat is wel zo makkelijk

  Het is een handigheidje. Oudedorp bestaat uit één straat, de Sint Jooslandstraat. Als je vanaf de Boomdijk het gehucht binnenrijdt, kun je dat het beste achteruit doen. Het staat nergens, maar de Sint Jooslandstraat loopt dood. Wie achteruit binnenkomt, kan gemakkelijk wegrijden. Het is Jacqueline de Poorter die de tip geeft. Ze woont op nummer 13 en is deze doordeweekse middag één van de weinige bewoners die thuis geeft.
 2. Zeeuwse Zomerfoto’s: Wachten op het juiste licht

  Zeeuwse Zomerfoto’s: Wachten op het juiste licht

  De lezers van de PZC en de bezoekers van onze site sturen ons weer foto's toe die hen een zomers gevoel geven. Twee keer per week, op dinsdag en op vrijdag, plaatsen wij een pagina in de krant met een selectie uit de foto's die ons zijn toegestuurd via pzc.nl/zomerfoto. Iedere week staat in de krant van vrijdag en op de site wie de weekwinnaar is geworden. Aan het einde van de zomer kiezen we de foto die ons het meest zomerse gevoel van allemaal gaf. De maker van die foto ontvangt een iPad ter waarde van 350 euro. De winnaars van de acht weekprijzen kunnen gratis bij Smartphoto een fotoboek XL samenstellen ter waarde van 49,95.