Volledig scherm
© stockexchange

Zeeuwen laten 20 miljoen euro liggen bij doorlopend energiecontract

VLISSINGEN - Zeeuwen die nog nooit zijn gewisseld van energieleverancier, laten veel geld liggen. Het gaat volgens vergelijkingssite Independer in totaal om 20 miljoen euro.  

Independer analyseerde de overstapcijfers, het gemiddelde energieverbruik en de verschillende energietarieven per provincie. Ook werden de variabele tarieven van de goedkoopste aanbieders afgezet tegen de tarieven van de drie marktleiders. Consumenten die hun energiecontract laten doorlopen, komen automatisch in een relatief duur, variabel tarief en laten daardoor veel geld liggen. Zeeuwse huishoudens kunnen in potentie 300 euro per huishouden besparen, aldus het onderzoek. Het percentage Zeeuwen dat overstapt, is de helft lager dan gemiddeld.

Alle provinciale en lokale verschillen in overstapgedrag, energieverbruik en potentiële besparingen zijn terug te vinden op de onderzoekspagina van Independer.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Kerk Kapelle blijft vluchtelingen helpen, geen aanhoudingen in Duitsland na terreuronderzoek
    PREMIUM
    update 18.30 uur

    Kerk Kapelle blijft vluchtelin­gen helpen, geen aanhoudin­gen in Duitsland na terreuron­der­zoek

    KAPELLE - Zes huiszoekingen in Duitsland die verband houden met de arrestatie van de Syriër in Kapelle hebben niet tot arrestaties geleid. Dat meldden Duitse media. De 47-jarige terreurverdachte werd dinsdagochtend vroeg opgepakt, omdat hij als commandant van een bataljon van het terroristische Jabhat al-Nusra zou hebben deelgenomen aan de gewapende strijd. Tegelijkertijd waren er doorzoekingen bij vermeende Al-Nusra-leden in Saksen-Anhalt, Beieren, Noord-Rijnland-Westfalen en Baden-Württemberg.