Servicemedewerkster Miranda Luijendijk  van de Gamma in Goes bij het schap met de stofkapjes.
Volledig scherm
PREMIUM
Servicemedewerkster Miranda Luijendijk van de Gamma in Goes bij het schap met de stofkapjes. © Johan van der Heijden

Zeeuwen kopen volop mondkapjes bij bouwmarkten vanwege coronavirus. ‘De schrik zit er in’

VLISSINGEN - De mondkapjes bij bouwmarkten in Zeeland zijn niet aan te slepen. Veel Zeeuwen schaffen uit angst voor het coronavirus een stofmasker aan bij de Gamma, Praxis of andere doe-het-zelfwinkels. Ook bij GGD Zeeland merken ze dat het virus dichterbij komt. ,,Het aantal ongeruste telefoontjes neemt zeker de laatste dagen toe.”

Bij bouwmarkten over heel Zeeland merken ze de toenemende angst voor het coronavirus, dat wereldwijd al voor 2700 doden en 80.000 besmettingen zorgde. Zeeuwen lijken het zekere voor het onzekere te nemen en schaffen afgelopen weken zelf mondkapjes aan.

  1. Genezen ic-patiënt: ‘Drie dagen geleden kreeg ik weer zin in het leven’
    PREMIUM

    Genezen ic-pa­tiënt: ‘Drie dagen geleden kreeg ik weer zin in het leven’

    MIDDELBURG - De kwetsbaarheid van de mens, is een thema dat de Middelburgse kunstschilder Jos Pielage (1951) tot uitdrukking brengt in zijn werk. ,,Hoe fragiel het menselijk leven is en hoe geluk of pech afhangt van factoren die buiten ons liggen, maar vaak alles bepalen”, meldt hij op zijn website. Hij ondervond die kwetsbaarheid letterlijk aan den lijve, toen hij besmet raakte met het coronavirus. Hij belandde op de intensive careafdeling van ziekenhuis Adrz in Goes. Donderdag rond het middaguur mocht hij als eerste genezen IC-patiënt naar huis.