Quentin Lau woont met zijn gezin in Pottsville, 40 kilometer van de dichtstbijzijnde vuurhaard.
Volledig scherm
PREMIUM
Quentin Lau woont met zijn gezin in Pottsville, 40 kilometer van de dichtstbijzijnde vuurhaard. © Quentin Lau

Zeeuwen in brandend Australië: ‘Je merkt het 's ochtends meteen aan je ademhaling’

De bosbranden houden Australië al maanden in hun greep. De luchtkwaliteit is dramatisch slecht. En continu is er de vrees dat de vuurhaarden dichterbij komen. ,,Wat doe je als het echt misgaat? Een protocol is er niet”, zegt Quentin Lau uit Oost-Souburg die nu in Pottsville woont, op 40 kilometer van de vuurzee. 

  1. Met het eten van hart, lever en schapenvet betuigen Veerse smulpapen hun liefde voor Schotland en dichter Robert Burns
    PREMIUM

    Met het eten van hart, lever en schapenvet betuigen Veerse smulpapen hun liefde voor Schotland en dichter Robert Burns

    Jaap kookte een Schotse (avond)maaltijd voor mensen die, op initiatief van de Stichting Veere-Schotland, wel in zijn voor een Burns Supper. Rond de geboortedag van Robert Burns (25 januari) worden diners gehouden om leven en werk van de Schotse dichter des vaderlands te gedenken. En wat kan je dan beter op het menu zetten dan haggis, dat mede tot hét Schotse gerecht uitgroeide door Burns’ lofdicht ‘To a haggis’. Orgaanvlees laat veel kaaskoppen gruwelen, maar de meeste deelnemers aan het Burns Supper in het tot eethuis gepromoveerde kerkgebouw De Korenmaat smulden van de kruidige spijs.