Volledig scherm
PREMIUM
Jan-Willem de Witte © Mechteld Jansen

Zeeuw worstelt met mobiele telefonie: storm aan meldingen over bereikbaarheid

PollVLISSINGN - Sinds woensdag hebben ruim duizend Zeeuwen op Zeeland.nl aangegeven hoe hun mobiele bereikbaarheid is. Bedroevend, blijkt uit de peiling van de provincie.

Peter Michielsen van de provincie Zeeland heeft met verbazing gezien hoe het de afgelopen dagen storm liep op de meldpagina van Zeeland.nl. ,,Ik dacht, als we in drie weken tijd 1500 meldingen krijgen, hang ik de vlag uit. Maar het waren er na een paar dagen al meer dan duizend en Zeeuwen kunnen nog tot 4 juli doorgeven hoe hun mobiele bereik is", zegt Michielsen. ,,We hebben nu een duidelijk signaal dat het op zeker negen plekken niet goed gaat, ook met verschillende providers. In de week van 9 juli komt een bedrijf meten op de twintig ernstigste locaties."

Poll

Ik hoef niet altijd en overal bereik te hebben

 • Eens (18%)
 • Oneens (82%)
2440 stemmen
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Toeristen, zijn we blij dat ze hier zijn? In Zoutelande wat meer dan in Veere...
  PREMIUM
  Reportage

  Toeristen, zijn we blij dat ze hier zijn? In Zoutelande wat meer dan in Veere...

  Het is stil in Zoutelande. Nog een paar weken en dan begint het weer, weet ondernemer Kees Bierens. Hij hoopt en verwacht dat weer een hoop toeristen naar de Walcherse kustplaats komen. ,,Blij dat ze hier komen”, zegt hij en verwijst daarmee naar de hit van Bløf en Geike Arnaert. Maar even verderop, in Veere... Stadsraadvoorzitter Jan Paul Loeff zegt enigszins gekscherend dat hij het liefst aan het begin van het stadje een toegangspoort plaatst om het aantal dagjesmensen flink te beperken. ,,Helaas kan dat niet.”