Volledig scherm
PREMIUM
Een impressie van de nieuwe doorlaat in de Brouwersdam. © Rijkswaterstaat

Zeespiegelstijging maakt getijdencentrale in Brouwersdam noodzakelijk

SCHARENDIJKE - Zonder getijdencentrale met pompen is een doorlaat in de Brouwersdam op termijn nutteloos. Dan kan vanwege de zeespiegelstijging namelijk bij eb het water de Grevelingen niet meer uit.

Vorig jaar maart kwamen de ministers Carola Schouten (CU, landbouw en natuur) en Cora van Nieuwenhuizen (VVD, infrastructuur en waterstaat) met een cheque van 75 miljoen euro naar de Brouwersdam. Daarmee kon worden begonnen aan een verbetering van de waterkwaliteit van de Grevelingen. De diepere waterlagen bevatten vrijwel geen zuurstof, waardoor het bodemleven dood is.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Inzamelingsactie om vermiste Diana uit Goes te vinden: ‘We willen afscheid kunnen nemen’
    PREMIUM
    video

    Inzame­lings­ac­tie om vermiste Diana uit Goes te vinden: ‘We willen afscheid kunnen nemen’

    COLIJNSPLAAT - Mensen die hun geliefde kunnen begraven. Mariola en Edward Schmitz uit Goes zijn er stiekem jaloers op. Hun dochter Diana is al vermist sinds 13 januari, de dag dat ze vermoedelijk van de Zeelandbrug sprong en de dood vond in het ijskoude water. Haar lichaam is nooit gevonden en dat is voor het gezin onverteerbaar. Met een inzamelingsactie, die vandaag is gestart, hopen ze geld in te zamelen om haar te vinden. ,,Wij willen kunnen rouwen.”