Volledig scherm
Shirma Rouse zorgde zaterdag voor een vol huis. © Nicolai Peter

ZeelandJazz spreekt publiek weer aan

TERNEUZEN - Halleluja! Terwijl de markt van Terneuzen zich aan het voorbereiden is op de binnenkomst van de deelnemers van de Ride for the Roses barst de Grote Kerk uit zijn voegen. Gospelkoor Or Tamim verzorgt een speciale kerkdienst onder muzikale begeleiding van de NO Longfield Jazzcrackers. Het is een van de vele hoogtepunten van ZeelandJazz in Terneuzen.

Na een moeizaam eerste jaar van ZeelandJazz, kan de editie van 2017 niet anders dan geslaagd genoemd worden. Vicevoorzitter Hans Zuiderbaan is zondagmiddag een tevreden man in Porgy and Bess. ,,Het is in totaal de 25e editie van het jazzfestival in Terneuzen. Sinds vorig jaar is het echter een gecombineerd festival met Middelburg. Een jaar of vier geleden lag de Terneuzense jazz echt op zijn gat. Vanuit Porgy and Bess hebben we geprobeerd het weer op poten te zetten en hebben we de samenwerking met Middelburg gezocht. Vorig jaar was nog moeilijk, maar dit jaar is het echt super. Vooral de vrijdagavond was geweldig. We hebben een schitterend ensemble van Zeeuwse grootheden in de muziek bij elkaar gebracht. En niet de minste namen hoor. Ik noem een Jan Menu, Arnold Krijger en Rick Mol. Dat is echt de top van Nederland. Het dak ging er echt af, geweldig. Zaterdagavond was ook super. Shirma Rouse zorgde voor een vol huis met 200 man publiek."

Ride for the Roses

Als the Honkers Brassband zijn eerste noten speelt op de Markt, finisht ook burgemeester Jan Lonink na het rijden van de Ride for the Roses. ,,Samen met het college heb ik de tocht verreden. Nu ga ik nog even sfeer proeven bij ZeelandJazz. Net als vrijdag en zaterdag. Het is prachtig dat deze twee evenementen elkaar gevonden hebben. Het jazzfestival in de huidige vorm werkt prima. Een paar jaar geleden vond ik het nog moeilijk toegankelijk voor de jeugd. Dat is helemaal veranderd. Zelf ben ik een enorme jazzfan en kom hier al jaren. Volgens mij hebben ze bij Porgy and Bess trouwens wel een soort baantje voor me in gedachten, mocht ik ooit om werk verlegen zitten, haha."

Terwijl the Honkers Brassband weer een akkoord aanslaat, geniet het publiek van de schitterende lentedag.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement