Volledig scherm
De Zeelandbrug © Ricardo Kievit

Zeelandbrug aantal nachten gestremd

ZIERIKZEE - De Zeelandbrug krijgt een nieuwe aandrijving. Van maandag 6 november tot en met vrijdag 1 december is hij gesloten voor de scheepvaart en gedurende die periode ook een aantal nachten voor wegverkeer.

De werkzaamheden vinden plaats in de kelder van de Zeelandbrug. Daar worden de centrale aandrijvingen van beide basculebruggen vernieuwd. Dat betekent dat de brug met ingang van volgende week maandag (7.30 uur) bijna  een maand lang niet meer opengaat.

Om de aandrijving te testen en uiteindelijk in gebruik te stellen, moet ook de weg over de brug een aantal keren worden afgesloten. Dat gebeurt in de nacht van 7, 14, 28, 29 en 30 november en 1 december van middernacht tot 5 uur 's ochtends.

Automobilisten kunnen omrijden via de Oosterscheldekering. In noodgevallen kunnen ambulances wel passeren. Het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis in Goes is daarvan op de hoogte.

Er bestaat inmiddels ook een Zeelandbrug-app. Die vermeldt geplande stremmingen, maar ook niet-geplande, wanneer er bijvoorbeeld een ongeluk is gebeurd. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Gruwelijke details bekend over de Zeeuws-Vlaamse zedenzaak: ‘Ik doe er wel een pilletje in’
  PREMIUM

  Gruwelijke details bekend over de Zeeuws-Vlaam­se zedenzaak: ‘Ik doe er wel een pilletje in’

  MIDDELBURG - Een moeder uit Terneuzen die jarenlang haar dochters liet misbruiken door haar partner, naaktfoto’s van hen maakte en betrokken zou zijn bij mensenhandel, verkrachting en uitbuiting; het kwam deze week aan bod tijdens de eerste zitting voor de rechtbank in Middelburg. Met het begin van de rechtszaak, kwamen ook de eerste gruwelijke details naar buiten. Officier van justitie Suijkerbuijk sprak van een dossier met kwetsbare slachtoffers. ,,Ze vormden samen een team dat de dochters in de verhuur deed.”
 2. Iemand informeerde of het geen tijd werd om dat ‘schaamhaar op je bakkes’ weg te snoeien
  PREMIUM
  Column Willem van Dam

  Iemand informeer­de of het geen tijd werd om dat ‘schaamhaar op je bakkes’ weg te snoeien

  Waarom weet ik niet meer, maar ooit – het zal zo’n twintig jaar geleden zijn – besloot ik dat ik een baard wilde. Een mooie volle baard. Net zo een als die van Jan, Pier, Tjoris en Corneel die ‘te kaapr’n’ gingen varen. En zie: na een paar dagen al moest ik mij een baardtrimmer aanschaffen om het pluizige gewas op mijn kaken enigszins in goede banen te leiden.