Volledig scherm
De Zeelandbrug © Ricardo Kievit

Zeelandbrug aantal nachten gestremd

ZIERIKZEE - De Zeelandbrug krijgt een nieuwe aandrijving. Van maandag 6 november tot en met vrijdag 1 december is hij gesloten voor de scheepvaart en gedurende die periode ook een aantal nachten voor wegverkeer.

De werkzaamheden vinden plaats in de kelder van de Zeelandbrug. Daar worden de centrale aandrijvingen van beide basculebruggen vernieuwd. Dat betekent dat de brug met ingang van volgende week maandag (7.30 uur) bijna  een maand lang niet meer opengaat.

Om de aandrijving te testen en uiteindelijk in gebruik te stellen, moet ook de weg over de brug een aantal keren worden afgesloten. Dat gebeurt in de nacht van 7, 14, 28, 29 en 30 november en 1 december van middernacht tot 5 uur 's ochtends.

Automobilisten kunnen omrijden via de Oosterscheldekering. In noodgevallen kunnen ambulances wel passeren. Het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis in Goes is daarvan op de hoogte.

Er bestaat inmiddels ook een Zeelandbrug-app. Die vermeldt geplande stremmingen, maar ook niet-geplande, wanneer er bijvoorbeeld een ongeluk is gebeurd. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement