Volledig scherm
Minister Henk Kamp (Economische Zaken), oud-premier Jan Peter Balkenende en commissaris van de koning Han Polman. © Ernst Jan Rozendaal

Zeeland parkeert 'weinig geld voor groene economie'

VLISSINGEN - De Commssie Balkenende zet de omslag naar duurzame energie en de circulaire economie bovenaan het lijstje dat Zeeland economisch moet opstuwen.

Een Statenfracties vindt echter dat de provincie er weinig geld voor reserveert in haar nieuwe Economische Agenda. Dat bleek gisteren in Provinciale Staten. Van de 12 miljoen euro die voor 2017 opzij is gezet voor economische ontwikkeling is 1 miljoen geparkeerd voor de overstap naar schonere energie en duurzame productie waarbij reststromen en -warmte worden hergebruikt.

PvdA-fractievoorzitter Anita Pijpelink vindt dat mager, zeker omdat de Commssie Balkenende zegt dat vergroening leidt tot innovatie en banen. "Dan is dit een slap aftreksel van het rapport Balkenende." Ook de PVV, SP, GroenLinks en het CDA willen de circulaire economie een duw geven. Zeeland met industrie en landbouw is er ook geschikt voor. Volgens gedeputeerde Jo-Annes de Bat leeft het wel, maar zijn nog weinig concrete projecten op dit vlak.