Volledig scherm
Strijkersformatie Fuse opent het muziekprogramma in het festivalhart in Middelburg. © Merlijn Doomernik

Zeeland Nazomerfestival brengt voorstelling op Oesterdam

VIDEOMIDDELBURG - Het Zeeland Nazomerfestival presenteert dit jaar vier locatievoorstellingen. De afgelopen jaren waren dat er drie. De 17e editie van het festival is van dinsdag 22 augustus tot en met zaterdag 2 september. De kaartverkoop is vandaag begonnen.

De opvallendste locatie dit jaar is de Oesterdam. Op de bij eb droogvallende zandplaten wordt de landschapsvoorstelling 'Hiroshima mon amour' opgevoerd, onder regie van Koen van Kaam. Het stuk is gebaseerd op het scenario dat Marguerite Duras schreef voor de gelijknamige film.

Het Industrieel Museum Zeeland in Sas van Gent is het decor van het stemmenspel 'Uit de tijd vallen', naar de gelijknamige roman van David Grossman. De cast bestaat uit Marlies Heuer, Dic van Duin, Jan Paul Buijs, Lottie de Bruijn, Indra Cauwel en Theo Nijland. Jan Kuijken componeert speciaal voor deze productie muziek voor cello die live zal uitgevoerd worden.

Een nieuwe god

In de Nieuwe Kerk in Middelburg zal 'Een nieuwe god' worden gespeeld, een toneelstuk over religie. Heleen Verburg schreef het stuk op het lijf van de Zeeuwse acteurs Bram Kwekkeboom en Marlies Hamelynck, zoals zij eerder deed met 'Coupure'.

De laatste locatievoorstelling is 'Vlaklanders', te zien in de Stadsschouwburg Middelburg. De voorstelling gaat over twee acteurs op leeftijd (gespeeld door Titus Muizelaar en Titus Tiel Groenestege) die elkaar ontmoeten en filosoferen over het leven als theater en het theater als leven. Het stuk is tevens de laatste voorstelling voordat de schouwburg sluit voor een ingrijpende verbouwing.

Festivalhart

Ook de muziekprogrammering op het Abdijplein in Middelburg is grotendeels bekend. Het festivalhart wordt vrijdag 25 augustus geopend door Fuse, een strijkkwartet plus contrabassist en percussionist die een mix brengen van klassiek, jazz, pop en improvisatie.

Andere optredens zijn die van: Remy van Kesteren (harp), Lucas Hamming, de Zeeuwse zangeres Isabel Provoost, Joia, singer-songwriter Charl Delemarre, The Brahms, Diggy Dex, Tolls en Haevn. 

Op donderdag 31 augustus is er een eerbetoon aan tekstschrijver Lennaert Nijgh, een theaterconcert met Sjors van der Panne, Izaline Calister, Jim de Groot en Josee Koning.

Wie op zaterdag 2 september de slotact is, wordt later bekendgemaakt.

Meer informatie: www.theaterzeelandia.nl.

Alvast een indruk krijgen van Fuse? Zie de video: