Volledig scherm
Neldes Hovestad, de Zeeuwse afdelingsvoorzitter van VNO-NCW en algemeen directeur Dow Benelux Terneuzen. © Dow Benelux

Zeeland moet zich beter verkopen als provincie waar het goed werken en wonen is

TERNEUZEN - Zeeland moet beter laten zien hoe goed het wonen en werken is in de provincie. Op die manier kan Zeeland nieuwe arbeidskrachten aantrekken. Dat zei Neldes Hovestad, de Zeeuwse voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW dinsdag in Terneuzen in zijn nieuwsjaarstoespraak.

Zet Zeeland neer als een sterk merk, is zijn boodschap. Hovestad, in het dagelijks leven algemeen directeur van Dow in Terneuzen: ,,We zijn koplopers als het gaat om gezondheid, inkomen, onderwijs, veiligheid, milieu en geluk. Op alle fronten scoort Zeeland geweldig goed en het is een prima regio om je te vestigen. Er is een hoge baanzekerheid en de prijzen van woningen zijn nog te overzien. Je leeft zelfs enkele jaren langer en je kinderen zitten op de beste scholen. Dat beeld zijn we verplicht om uit te dragen!” 

Achilleshiel

De krappe arbeidsmarkt is momenteel de achilleshiel van de Zeeuwse economie. Naast het aantrekken van arbeidskrachten van buiten de regio wil VNO-NCW mensen die moeilijk aan een baan komen, aan het werk krijgen. De Zeeuwse afdeling stelt daarom 50 ambassadeurs aan die anderen daarbij gaan helpen.

Volgens Hovestad kan Zeeland zijn economische kansen verzilveren, omdat alle sectoren groeien en bedrijven flink investeren. Nieuwe infrastructuur zoals de Tractaatweg en de in aanbouw zijnde tweede zeesluis in Terneuzen zijn daarbij een steun in de rug. De voorzitter herhaalde een paar wensen: een verbetering van de Midden-Zeeland-route (Goes-Bruinisse) en de aanleg van goederensporen Zelzate en Antwerpen. Overigens sprak Neldestad van 2 procent Zeeuwse economische groei in 2019. ING Economisch Bureau voorspelt echter 1,7 procent.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Vers vogelzaad en nieuw potje pindakaas: tuinvogeltelling is vreetfestijn, met boomklever als toetje voor de teller
    PREMIUM

    Vers vogelzaad en nieuw potje pindakaas: tuinvogel­tel­ling is vreetfes­tijn, met boomklever als toetje voor de teller

    TERNEUZEN - Misschien komt het doordat ik aan de rand van een bos woon. Wie weet zijn ze suïcidaal en zoeken ze expres de tuin op waar geregeld een kat rond scharrelt. Of zou het toch het voer aan mijn schutting zijn, waardoor elke dag tientallen vogels door mijn tuin vliegen? Hoe dan ook, als je dagelijks zo veel gefladder in je eigen achtertuin ziet, word je vanzelf fan van de beestjes. Dus zit er voor verslaggever Bob Maes niks anders op dan meedoen aan de Nationale Tuinvogeltelling.