Het asielzoekerscentrum in Middelburg is op dit moment de enige vaste locatie voor opvang van asielzoekers in Zeeland. Daarnaast zijn er op dit moment diverse plaatsen waar noodopvang (tijdelijk) en crisisnoodopvang (zeer tijdelijk) wordt geboden.
Volledig scherm
PREMIUM
Het asielzoekerscentrum in Middelburg is op dit moment de enige vaste locatie voor opvang van asielzoekers in Zeeland. Daarnaast zijn er op dit moment diverse plaatsen waar noodopvang (tijdelijk) en crisisnoodopvang (zeer tijdelijk) wordt geboden. © Dirk-Jan Gjeltema

Zeeland moet nóg meer asielzoekers gaan opvangen

Zeeland moet nog eens extra aan de bak bij de opvang van asielzoekers. Het aantal vereiste opvangplekken gaat komend jaar met ruim zeshonderd omhoog.

  1. Cindy en haar vriend Gerd gaan verhuizen: ‘Wel jammer dat ik niet van mijn net vernieuwde huis kan genieten’
    PREMIUM
    dag huis!

    Cindy en haar vriend Gerd gaan verhuizen: ‘Wel jammer dat ik niet van mijn net vernieuwde huis kan genieten’

    Toen Cindy de Caluwé en haar vriend Gerd afgelopen zomer door de Zeeuws-Vlaamse polders reden werden ze spontaan verliefd op een huis in Hengstdijk. Er was alleen één probleem, het stond niet te koop. Alsof het voorbestemd was, gebeurde dit later in het jaar alsnog. Met succes brachten Cindy en Gerd een bod uit op de woning in het buitengebied. Gevolg is wel dat Cindy haar recent grondig verbouwde huis in Zaamslag te koop heeft gezet.