Volledig scherm
De Zeeuwse bevolking nam vorig jaar toe tot meer dan 383.000 mensen. © Camile Schelstraete

Zeeland kruipt naar landelijk groeicijfer

VLISSINGEN - De ontwikkeling van de bevolking van Zeeland begint steeds meer in de pas te lopen met het landelijk gemiddelde.

In 2016 groeide de Nederlandse bevolking met 0,60 procent, terwijl in Zeeland het aantal inwoners nauwelijks toenam (0,08 procent). In 2017 nam het verschil af en die ontwikkeling heeft zich vorig jaar doorgezet, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. De bevolkingsgroei in Nederland komt volgens de voorlopige cijfers van het CBS uit op 0,59 procent, voor Zeeland komt dit percentage uit op 0,21 procent (t/m november).

Vergeleken met de andere elf provincies stond Zeeland vorig jaar op de negende plaats, een positie lager dan in 2017. In 2016 was Zeeland, op Limburg na, de traagst ‘groeiende’ provincie. Zeeland doet het de laatste paar jaar beter dan de drie noordelijke provincies, die rond de nullijn zitten. Limburg is de enige provincie in Nederland die rode cijfers schrijft. Flevoland is al jaren met stip de snelst groeiende provincie, gevolgd door de drie Randstadprovincies Utrecht, Noord- en Zuid-Holland.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zeeuws kampioenschap Ringlopen is school voor de toekomst’
    PREMIUM
    video

    Zeeuws kampioen­schap Ringlopen is school voor de toekomst’

    GRIJPSKERKE - Jasper Brasser hoopt volgend jaar mee te doen aan de wedstrijden van de Zeeuwse Ringrijders Vereniging. De twaalfjarige inwoner van Serooskerke maakt daar misschien wel direct een kans om tussen de betere rijders te eindigen. Want tijdens het Zeeuws kampioenschap Ringlopen liet hij maandag zien dat hij een vaste hand heeft en goed kan steken. ,,Ik heb zes ringen uit acht beurten”, zegt hij als de wedstrijd ruim anderhalf uur bezig is.