Volledig scherm
De Zeeuwse bevolking nam vorig jaar toe tot meer dan 383.000 mensen. © Camile Schelstraete

Zeeland kruipt naar landelijk groeicijfer

VLISSINGEN - De ontwikkeling van de bevolking van Zeeland begint steeds meer in de pas te lopen met het landelijk gemiddelde.

In 2016 groeide de Nederlandse bevolking met 0,60 procent, terwijl in Zeeland het aantal inwoners nauwelijks toenam (0,08 procent). In 2017 nam het verschil af en die ontwikkeling heeft zich vorig jaar doorgezet, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. De bevolkingsgroei in Nederland komt volgens de voorlopige cijfers van het CBS uit op 0,59 procent, voor Zeeland komt dit percentage uit op 0,21 procent (t/m november).

Vergeleken met de andere elf provincies stond Zeeland vorig jaar op de negende plaats, een positie lager dan in 2017. In 2016 was Zeeland, op Limburg na, de traagst ‘groeiende’ provincie. Zeeland doet het de laatste paar jaar beter dan de drie noordelijke provincies, die rond de nullijn zitten. Limburg is de enige provincie in Nederland die rode cijfers schrijft. Flevoland is al jaren met stip de snelst groeiende provincie, gevolgd door de drie Randstadprovincies Utrecht, Noord- en Zuid-Holland.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Antarctica
    PREMIUM
    COLUMN ERNST JAN ROZENDAAL

    Antarctica

    In NRC Handelsblad stond afgelopen weekend een paginagrote advertentie voor een ‘Once in a Lifetime Experience’. Een bedrijf in Hendrik Ido Ambacht bood een tiendaagse ‘exceptionele air cruise per privéjet’ aan naar de Zuidpool. ‘Ontdek Antarctica per privéjet en verblijf in het enige hotel aanwezig op het witte continent. Het betreft een zeer exclusieve air cruise voor slechts 12 personen. Een uitzonderlijke kans om uw pioniersgeest te prikkelen en verder te gaan dan u ooit eerder had durven dromen (...) Kom oog in oog te staan met duizenden imponerende keizerspinguïns en hun kuikens, wandel door de prachtige ijstunnels en ontdek Antarctica op een manier zoals geen ander dat doet.’ Dé reis van uw leven kost maar 72.500 euro.