Volledig scherm
Bewoners op het door orkaan Irma getroffen eiland Sint-Maarten proberen de draad weer op te pakken. © ANP

Zeeland in actie voor Sint-Maarten

VLISSINGEN - Vrijdag wordt een nationale actiedag gehouden om geld in te zamelen voor de slachtoffers van orkaan Irma op Sint-Maarten. De actiedag is een initiatief van het  de Nederlandse Publieke Omroep en het Rode Kruis. Ook in Zeeland staan initiatieven op stapel. Gaat u ook iets doen? Laat het ons weten via een mailtje naar verslaggeving@pzc.nl.

Een van de acties die in Zeeland op touw worden gezet, is van vijf kapsalons uit Kamperland. Miranda's hairdesign, Angela's haarstudio, Styling naar Wen's, Tamara's hairfashion en Salon Purity doneren deze maand een deel van de omzet per klant aan het Rode Kruis.

Ook de Rotary Hulst draagt een steentje bij en doneert 2 ShelterBoxen. De box bevat een noodhulppakket met een familietent en andere essentiële gebruiksvoorwerpen om te kunnen eten, drinken en slapen. 

In het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk staan meerdere donatiepotten, waar bezoekers geld in kunnen doen. Het museum maakt het bedrag over op giro 5125 van het Rode Kruis, dat hulp verleent aan Sint Maarten.