Volledig scherm
Bewoners op het door orkaan Irma getroffen eiland Sint-Maarten proberen de draad weer op te pakken. © ANP

Zeeland in actie voor Sint-Maarten

VLISSINGEN - Vrijdag wordt een nationale actiedag gehouden om geld in te zamelen voor de slachtoffers van orkaan Irma op Sint-Maarten. De actiedag is een initiatief van het  de Nederlandse Publieke Omroep en het Rode Kruis. Ook in Zeeland staan initiatieven op stapel. Gaat u ook iets doen? Laat het ons weten via een mailtje naar verslaggeving@pzc.nl.

Een van de acties die in Zeeland op touw worden gezet, is van vijf kapsalons uit Kamperland. Miranda's hairdesign, Angela's haarstudio, Styling naar Wen's, Tamara's hairfashion en Salon Purity doneren deze maand een deel van de omzet per klant aan het Rode Kruis.

Ook de Rotary Hulst draagt een steentje bij en doneert 2 ShelterBoxen. De box bevat een noodhulppakket met een familietent en andere essentiële gebruiksvoorwerpen om te kunnen eten, drinken en slapen. 

In het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk staan meerdere donatiepotten, waar bezoekers geld in kunnen doen. Het museum maakt het bedrag over op giro 5125 van het Rode Kruis, dat hulp verleent aan Sint Maarten. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Man uit Arnemuiden hardhandig mishandeld op Markt Middelburg

    Man uit Arnemuiden hardhandig mishandeld op Markt Middelburg

    MIDDELBURG - Een 23-jarige man uit Arnemuiden is in de nacht van zaterdag op zondag op de Markt in Middelburg mishandeld door een tweetal uit Oost-Souburg (18 en 21 jaar). Waarschijnlijk wilde het slachtoffer hulp bieden aan een andere man die vermoedelijk door het tweetal beroofd werd. De verwondingen van de man waren dusdanig zwaar dat hij per ambulance naar het ziekenhuis gebracht moest worden. De verdachten zijn aangehouden en ingesloten.
  2. Zeven kanshebbers voor Mosselwijn 2018

    Zeven kansheb­bers voor Mosselwijn 2018

    BRUINISSE – Het Mosselgilde Bruinisse heeft zeven wijnen op kleur, geur, afdronk en op smaak in combinatie met gekookte mosselen laten proeven door kenners en vooral liefhebbers om op basis van hun voorkeur dé aanbevolen Mosselwijn voor 2018 te kunnen presenteren. Die proeverij werd zaterdagmiddag gehouden bij Restaurant De Meeuw in Bruinisse. Het betrof een blind proeverij, dus zonder dat de deelnemers wisten welke wijnen ze in hun glas kregen. De uitverkoren wijn wordt pas bekend gemaakt op donderdag 19 juli bij de officiële opening van de Bruse Visserijdagen.