Volledig scherm
Zeehondenopvang A Seal in Stellendam. © John de Pater

Zeehondenopvang haalt verwijsborden weg

STELLENDAM - Zeehondenopvang A Seal in Stellendam heeft noodgedwongen haar borden langs de N57, die bezoekers wezen naar de attractie, moeten verwijderen. Volgens Rijkswaterstaat mogen alleen recreatieve voorzieningen met meer dan 1 miljoen bezoekers per jaar zo’n bord langs de weg plaatsen. De zeehondenopvang haalt bij lange na niet.

Rijkswaterstaat eist al sinds maart vorig jaar dat de borden op de Haringvlietdam worden verwijderd. Maar de zeehondenopvang en de gemeente Goeree-Overflakkee, waar Stellendam onder valt, wilden daar lange tijd niet aan. 

Wildgroei

Rijkswaterstaat handhaaft volgens een woordvoerder strikt op de wet- en regelgeving voor het plaatsen van borden om wildgroei te voorkomen. ,,Het plaatsen van veel reclameborden kan de weggebruikers onnodig afleiden met ongelukken tot gevolg’’, legt zij uit.

De gemeente Goeree-Overflakkee laat weten Rijkswaterstaat te hebben aangeboden om de (verouderde) borden te kunnen vervangen. ,,Dit is helaas niet gelukt. We zijn op dit moment alternatieven, zoals bebording op landbouwgrond, aan het onderzoeken om alsnog een verwijzing naar A Seal mogelijk te maken’’, aldus een gemeentewoordvoerder.

Bij A Seal hopen ze stiekem dat Rijkswaterstaat, die bezig is om alle verouderde borden te vervangen, alsnog toestemming geeft voor het plaatsen van borden van de zeehondenopvang. 

Bezoekers moeten het nu doen met een routebeschrijving op de website van de opvang.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement