Yvonne Doorduyn
Volledig scherm
PREMIUM
Yvonne Doorduyn © Uitgeverij Ambo|Anthos

Yvonne Doorduyn uit Terneuzen schrijft razend spannende thriller. ‘Ik stond met Sarah op en ging ermee naar bed’

GOES - Onmacht, de literaire thriller van Yvonne Doorduyn uit Terneuzen, kost je gegarandeerd je nachtrust. Eenmaal begonnen, wil je weten hoe het zit en laat het boek je niet meer los. Het verhaal zit vol intriges die doen denken aan series als Borgen en House of Cards. Maar nu met het Binnenhof en de bossen van Zeist als decor.

De wens om een boek te schrijven had Doorduyn (41) al jaren. ,,Schrijven zit door mijn hele leven.” Als (politiek) verslaggever bij de Volkskrant, later als woordvoerder van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en nu als speechschrijver voor hetzelfde ministerie. ,,Als journalist en speechschrijver ben ik altijd aan de werkelijkheid gebonden. Ik had heel erg de behoefte om iets te schrijven waarbij ik aan niemand verantwoording hoefde af te leggen. Als je van schrijven houdt, is fictie de ultieme vrijheid.”

Tweeënhalf jaar geleden begon ze aan het avontuur. ,,Het eerste jaar heb ik het tegen niemand gezegd, omdat ik geen idee had waar het schip zou stranden.” Ze werkte er thuis aan, in haar werkkamer. Maar ook in café Dudok tegenover de Tweede Kamer, in de bibliotheek en zelfs in de McDonald’s.

‘Ik ging zitten en er ontstond wat’

 1. Laatste ritje komt stuntman Rico duur te staan: ‘Tja, de politie kan niet blijven waarschuwen’
  PREMIUM
  update: met video

  Laatste ritje komt stuntman Rico duur te staan: ‘Tja, de politie kan niet blijven waarschu­wen’

  SCHARENDIJKE - Dat hij het braafste jongetje van de klas niet is, weet hij zelf ook wel. Rico de Jonge springt van hoge bruggen en drift er regelmatig op los met één van zijn auto's. Soms gaat dat goed, maar vaak ook mis. Zoals zaterdagmiddag op de Brouwersdam, waar hij het gestunt moest bekopen met drie bekeuringen van bij elkaar zo'n 1000 euro en een verplichte rijvaardigheidscursus. ,,Tja, de politie kan niet blijven waarschuwen, hè.”
 2. Drukte op Zeeuwse stranden ‘gezellig, maar beheersbaar’, ook Belgen komen niet massaal
  video

  Drukte op Zeeuwse stranden ‘gezellig, maar beheers­baar’, ook Belgen komen niet massaal

  VLISSINGEN - De zon schijnt volop, er staat een lekker windje ter afkoeling, en dan is het ook nog eens een feestdag. Je zou dus verwachten dat de Zeeuwse stranden weer vol zouden liggen. Toch zijn er volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) ‘geen signalen’ dat het gevaarlijk druk is op recreatieplaatsen. In de grensplaatsen Hulst en Sluis is ook geen sprake van overmatig veel Belgenbezoek.